EUROPA LEAGUE

El Vila-real s’anima a Kíev (0-2)

  • L’equip d’Emery, que suma 8 partits sense guanyar a la Lliga, s’acosta als quarts després de batre el Dinamo amb gols dels centrals Pau Torres i Albiol.

El Vila-real s’anima a Kíev (0-2)
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Un convincent Vila-real va aprofitar l’Europa League per recuperar el camí de l’èxit després d’un tram complicat de Lliga en què acumula vuit partits sense guanyar (cinc empats i tres derrotes). No hi va haver ni rastre d’aquesta sotragada a l’Olímpic de Kíev, l’estadi en què Espanya es va proclamar campiona d’Europa contra Itàlia el 2012. El submarí groc va aconseguir un meritori triomf contra el Dinamo (0-2) que l’acosta als quarts. La setmana que ve haurà de corroborar la passada a El Madrigal. 

Amb 20.000 espectadors a l’estadi (el 30% de l’aforament permès per les autoritats ucraïneses), el Vila-real va exhibir la seva millor versió per tombar el conjunt del vell murri Mircea Lucescu. El preparador romanès, de 75 anys, fa quatre dècades que és a les banquetes amb una carrera en què ha dirigit 14 clubs i la selecció de Turquia. Amb el Dinamo ara comanda la Lliga per davant del Xakhtar i no queia des del 2 de desembre passat contra la Juve en la fase de grups de la Champions. El Vila-real va tallar la seva ratxa.

Lesió muscular

L’equip d’Unai Emery tenia ganes de donar-se una alegria després de massa ensopegades i aviat va mostrar la seva ambició. Pedraza va disparar al lateral de la xarxa (m. 6) en el primer acostament ressenyable dels grocs. A la mitja hora va arribar el gol de Pau Torres, que va aprofitar una passada de Gerard Moreno per batre Buschan.

Notícies relacionades

El jove central va ser substituït en el descans per una lesió muscular, però el Vila-real es va mantenir ferm i el veterà Albiol va firmar el segon després d’un rebuig (m. 52). Els centrals d’Emery van enfonsar un rival que mai va trobar la tecla per superar la defensa espanyola. 

El Milan empata a Old Trafford

A l’eliminatòria més atractiva dels vuitens, el Milan va aconseguir un valuós empat (1-1) a Old Trafford gràcies a un gol de Kjaer en el minut 92. El jove Amad Diallo havia avançat el Manchester United (m. 50), que haurà de patir a San Siro per seguir endavant. Ibrahimovic es va perdre el duel d’aquest dijous per una lesió que li va impedir jugar contra el seu exequip.