Atlètic de Madrid-Reial Madrid (1-1)

El Madrid li dona vida a La Lliga a costa de l’Atlètic

L’equip de Simeone va deixar escapar en els últims minuts una victòria transcendental per a La Lliga

El Madrid li dona vida a La Lliga a costa de l’Atlètic
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Fins al minut 88 del derbi, l’Atlètic tenia a les seves mans una victòria que s’havia treballat amb encert, un triomf que deixava als blancs amb les seves opcions de lliga sota mínims, però un gol de Benzema a dos minuts del final torna a deixar obertes les opcions per a tothom a La Lliga. Per a un Atlètic que segueix líder, per a un Madrid que s’havia vist fora de tota opció i es manté a cinc punts del lideratge, i sobretot per a un Barcelona que es queda a dos punts del capdavanter, tot i que els blanc-i-vermells tenen un partit menys que jugaran aquesta setmana contra l’Athletic Club. 

L’equip de Simeone va guanyar, a la primera part, en intensitat i en determinació. Va executar amb precisió el pla de joc del seu tècnic i no va sentenciar a la segona part per culpa de les parades de Courtois, però va acabar aculat, patint davant l’atac de dignitat final dels blancs en què va arribar, a la desesperada i sobre la botzina, un gol de Benzema que deixa La Lliga oberta. 

Bon inici atlètic

L’Atlètic va sortir manaire al partit, amb una pressió intensa que va incomodar un Madrid fora de punt, sotmès per un ritme de joc que no podia suportar, sempre amb inferioritat numèrica al centre del camp. Així va arribar el primer gol abans del quart d’hora de joc, amb un ruptura a l’espai de Llorente que va acabar en una resolució magistral del mà a mà de Luis Suárez, que va tornar a marcar després de cinc partits. 

El Madrid no va fer acte de presència al partit fins que no va aconseguir encadenar minuts de possessió de pilota, tot i que la sensació de perill semblava un monopoli dels blanc-i-vermells. El més a prop que va estar d’una ocasió el Madrid va ser una reclamació d’un penal, per una mà involuntària de Felipe amb el braç en posició natural, que no va assenyalar el col·legiat després de visitar la pantalla de revisió del VAR. 

El Madrid va experimentar una millora després del descans, a mig camí entre la necessària reacció de dignitat dels de Zidane i el pas enrere d’un Atlètic que volia córrer al contraatac. Així les coses, les millors ocasions van ser dels de Simeone, però tant Carrasco com Luis Suárez van topar amb un enorme Courtois. 

Bogeria final

Notícies relacionades

Camí de l’últim quart d’hora es va espargir el partit, immers en una bogeria transitòria que no li anava bé a un Atlètic menys pressionant, poc ambiciós per buscar la sentència. 

Tant va intentar dur l'alforja al coll l’equip de Simeone, que al final la va perdre. Benzema va tenir una ocasió claríssima per empatar, però igual que abans Courtois a l’altre costat del camp, va aparèixer Oblak amb una doble intervenció providencial per mantenir el resultat. Ja gairebé al temps de descompte, després d’una genialitat del francès, no va poder fer res i el Madrid va empatar sobre la botzina.