El llegat del ‘Pelusa’

La justícia resol que els fills reconeguts són els únics hereus de Maradona

La justícia resol que els fills reconeguts són els únics hereus de Maradona
2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

La jutge en el comercial de la ciutat de La Plata, Luciana Tedesco del Rivero, va dictaminar aquest dijous que ara per ara només els cinc fills reconeguts per Diego Maradona són els únics hereus en la successió dels seus béns. Dalma i Gianinna han sigut fruit de la relació més estable de l’extint astre mundial amb Claudia Villafañe. Diego Jr va néixer a Nàpols i la seva mare és Cristina Sinagra. Jana va ser reconeguda anys enrere per l’excapità del seleccionat argentí mentre que la mare de Dieguito Fernando és Verónica Ojeda, la seva anteúltima parella.

D’acord amb mitjans de premsa de la ciutat de Buenos Aires, el tribunal a càrrec de la causa va fer saber que la llista d’hereus pot ampliar-se si es prova que Maradona va tenir un altre fill o filla. Una jove ha reclamat aquest dret però de moment el vincle no s’ha comprovat.

Causes obertes

Però el cas Maradona encara està lluny de ser història, entre altres raons perquè les filles tiren endavant una denúncia contra Matías Morla, el controvertit advocat que es va exercir durant els últims anys com a administrador i apoderat del Diez. Les dues primeres filles de Diego van reclamar a Morla que faci públic el contracte que el vinculava amb Maradona, així com quants diners percebia per les tasques que, a més, ha d’explicar de manera detallada. Al seu torn, Morla ha de presentar les factures per serveis professionals efectuats a Maradona des de l’any 2014 fins a la seva defunció, el 25 de novembre passat.

Morla ha donat propietats del gran mite esportiu així com diners en efectiu a Rocío Oliva, l’última nòvia de Maradona.

Notícies relacionades

I encara més, la justícia ha de dilucidar si els professionals que van cuidar Maradona en una urbanització de Buenos Aires poden ser responsabilitzats penalment d’«homicidi culpós» de Diego. Es tracta del neurocirurgià Leopoldo Luque, els whatsapps despectius del qual cap al difunt astre han provocat estupor, la psiquiatra Agustina Cosachov, el psicòleg Carlos Daniel ‘Charly’ Díaz, els infermers Dahiana Gisela Madrid i Ricardo Omar Almirón, la metge coordinadora Nancy Forlini i, finalment, el coordinador dels infermers, Mariano Perroni.

El 10 de març es portarà a terme una manifestació per exigir «judici i càstig als culpables» de la mort de Maradona que, d’acord amb l’autòpsia, va perdre la vida com a conseqüència d’un «edema agut de pulmó secundari a una insuficiència cardíaca crònica reaguditzada» i una «miocardiopatia dilatada».

Temes:

Maradona