Reial Madrid-Reial Societat (1-1)

El Madrid salva un punt sobre la botzina

Un gol de Vinicius gairebé al minut 90 va propiciar un empat per als blancs, que van començar perdent després d’una modificació tàctica de Zidane al descans, que es va traduir en domini reialista i Portu va aprofitar per marcar

El Madrid salva un punt sobre la botzina
1
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Després de quatre victòries seguides en un mes, el Madrid tenia la possibilitat d’anar el pròxim cap de setmana al Metropolitano amb l’opció de col·locar-se líder de LaLiga. Però abans havia de guanyar una Reial Societat que va aprofitar una decisió tàctica errònia de Zidane al descans per marcar un gol que només va poder neutralitzar el Madrid al tram final.

Els dos equips promulguen un joc de jugar molt la pilota i això va impulsar, a l’inici, uns minuts amb possessions llargues, sense pèrdues ni errors. També amb poc atac. Però amb el pas dels minuts van començar a aparèixer les àrees. La Reial va intentar córrer després d’algun robatori a camp contrari, tot i que en tasques defensives es va anar enfonsant a la seva àrea fins a possibilitar un control madridista a tres quarts de camp a través del qual van arribar bons moments dels de Zidane. Tot i que sense brillantor al tram final, una rematada de Mariano als 20 minuts que va acabar al travesser va ser la millor ocasió dels blancs abans del descans.

Canvi desafortunat

Després del pas pels vestidors, Zidane va intentar potenciar els seus laterals amb un canvi de sistema, amb Casemiro incrustat entre els centrals. No obstant, el que va propiciar va ser que la Reial disfrutés d’una superioritat a la medul·lar que li va donar una vitalitat extra en el joc.  

El domini dels donostiarres va començar a ser gairebé monogràfic, tant que no va tardar ni deu minuts a obrir el marcador gràcies a una rematada de Portu imparable per a Courtois. 

Notícies relacionades

Semblava una solució més factible tornar a col·locar-ho tot a lloc, però Zidane va decidir fer un triple canvi, tot l’atac, per intentar remuntar a contracorrent.

Casemiro va tornar al seu lloc i, amb les urgències del resultat, va tornar a dominar un Madrid sense gaires més recursos que penjar pilotes a l’àrea rival. Així va arribar al tram final, presa de la precipitació, fins que Vinicius va aconseguir empatar, després que la pilota rebotés en un defensa.