DOS GOLS I ASSISTÈNCIA CONTRA EL BURNLEY (4-0)

El millor Bale emergeix: quatre gols en quatre partits

• El jugador gal·lès anota dos gols i dona una assistència a la victòria del Totteham sobre el Burnley (4-0)

• «Ha portat temps, però estic content, millorant físicament i agafant confiança», expressa el futbolista

3
José María Expósito

Gareth Bale està de dolç. Després d’unes setmanes de tibantors amb José Mourinho per les seves lesions i el seu baix rendiment, el jugador gal·lès viu el seu millor moment de la temporada al Totteham. El conjunt londinenc va donar un pas petit cap als llocs europeus guiat per l’’Exprés de Gal·les’, que va anotar dos gols i va fer una assistència a la victòria sobre el Burnley (4-0).

És un secret de domini públic que el Madrid, després de cedir-lo a l’equip d’on el va fitxar el 2013, sospira perquè Bale firmi una gran temporada aquest any a la Premier, de manera que algú s’animi a posar una quantitat sobre la taula per fitxar-lo definitivament (té contracte amb el club merengue fins al 2022). Però aquests plans s’havien torçat amb la tornada a la roda de lesions del jugador al desembre i el seu pobre rendiment a inicis d’any.

«Ha portat temps»

Però tot sembla haver canviat en les últimes setmanes. Amb els dos anotats aquest diumenge, Bale suma quatre gols en els quatre últims partits, ja que ja va ser capaç de marcar al Wolfsberger austríac tant a l’anada com a la tornada de setzens de la Lliga Europa. Una ratxa en què també ha fet tres assistències.

«Sí, em vaig acostant», ha dit aquest diumenge el jugador sobre si està ja al nivell que desitjaria estar. «Ha portat temps, però estic content, millorant físicament i agafant confiança. És el que s’ha pogut veure als meus últims partits», va afegir.

«Estic molt content per ell i molt content per l’equip, perquè necessita el seu talent. Estic content perquè quan la seva condició és bona pot fer coses com les d’avui. El seu partit va ser molt bo, no només marcant, sinó canviant velocitats, anant cap a dins», va elogiar Mourinho al gal·lès després de la victòria.

La distensió entre tots dos és clara. «No ha de convèncer-me de res, és un futbolista que té qualitats especials», havia assenyalat fa uns dies el tècnic portuguès. «Es tracta que estigui preparat per jugar els minuts que tots volem que jugui. Si veus el nombre de partits que ha jugat en els dos últims anys, és un procés». Efectivament, la d’aquest diumenge era tan sols la seva tercera titularitat a la Premier aquesta temporada (ho va ser a la 8a i a la 21a), però la va aprofitar a la perfecció. No s’havien complert dos minuts de joc quan, canviant-se els papers amb Son, es va avançar als centrals per rematar de primeres un centre des de la dreta del coreà.

Primer doblet en un any i mig

El gol va ser una benedicció per al Tottenham, que temia el forrellat habitual del Burnley. Amb més espais, una passada en profunditat de Bale la va aprofitar Kane per anotar el segon. Lucas Moura va sentenciar abans del descans amb una volea a centre d’un altre exmadridista, Reguilón.

Aquest no hauria sigut el primer partit que Bale completés els 90 minuts (Mourinho no és aliè a la seva propensió a les lesions), però abans d’anar-se’n a la banqueta substituït per Lamela al minut 70 encara va tenir temps a marcar el segon del seu compte particular amb un xut al pal llarg, per firmar el seu primer doblet en un any i mig.

«El múscul del cervell»

«A Gareth se’l veu més feliç que mai, confiat», havia expressat Mourinho abans del partit. «Als entrenaments es pot veure que ha recuperat la confiança, per la manera en què ataca.» El tècnic portuguès creu que el xut amb què va batre la porteria del Wolfsberger dimecres és una altra mostra que alguna cosa ha canviat. «Va ser un xut de confiança. Un jugador que té por o sentiments negatius mai hauria fet aquest tipus de xut. Colpejar la pilota d’aquesta manera crec que significa molt. Significa alliberar-se del múscul del cervell. Per a això has d’estar en bones condicions. Ell està en les millors condicions des que va arribar», va explicar.