REACCIÓ A LA PROHIBICIÓ

Boicot alemany a Qatar per la prohibició de biquinis al vòlei platja

«És realment l’únic país i l’únic torneig en el qual el govern ens diu com fer la nostra feina», diu Karla Borger

Boicot alemany a Qatar per la prohibició de biquinis al vòlei platja
1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Karla Borger i Julia Sude van anunciar que no participaran en un torneig internacional a Qatar a causa de la prohibició de jugar amb biquini. «Anem allà per fer la nostra feina però ens impedeixen portar la nostra roba de treball», va justificar Karla Borger, diumenge a les ones de la ràdio pública alemanya Deutschlandfunk.

«És realment l’únic país i l’únic torneig en el qual el govern ens diu com fer la nostra feina. Critiquem això», va afegir l’esportista, subcampiona del món el 2013.

Qatar és el país amfitrió d’un torneig de la Federació Internacional de Vòlei Platja (FIVB) al març. Serà la primera vegada que el petit estat del golf rebi una competició femenina de la FIVB després d’haver organitzat durant set anys una competició masculina i el 2019 els Jocs Mundials de platja, on les jugadores estaven autoritzades a portar un banyador.

Notícies relacionades

Les esportistes havien sigut convidades a portar samarretes i pantalons llargs en lloc de banyadors, una decisió motivada segons la federació pel «respecte a la cultura i a les tradicions del país amfitrió». A la revista ‘Spiegel’, Karla Borger va insistir que normalment ella està contenta d’«adaptar-se a un país», però que la calor extrema a Qatar fa necessari portar el biquini. La seva companya Sude va recordar que Qatar havia fet ja excepcions, com en el Mundial d’atletisme de Doha-2019 per a les participants femenines.

A ‘Deutschlandfunk’, Borger es va preguntar per la pertinència de nomenar Qatar com a amfitrió d’aquesta competició. «Ens preguntem si és realment necessari que un torneig es disputi allà», va dir.