ELS PALISTES SURTEN IL·LESOS

El K4 olímpic espanyol, destrossat en un accident de trànsit

  • Les fortes ratxes de vent a Astúries van fer que el remolc en el qual anaven les embarcacions es deixés anar de la furgoneta

  • Els palistes Saúl Craviotto, Rodrigo Germade, Carlos Arévalo i Juan Oriyés i el tècnic Miguel García van resultar il·lesos

El K4 olímpic espanyol, destrossat en un accident de trànsit
2
Es llegeix en minuts

Els palistes Saúl Craviotto, Rodrigo Germade, Carlos Arévalo i Juan Oriyés, al costat del tècnic de la selecció espanyola Miguel García, van resultar il·lesos en un accident de trànsit a l’autopista del Huerna, on fortes ratxes de vent van fer que de la furgoneta es deixés anar el remolc carregat amb embarcacions de més de 10 metres, entre les quals, el K4 per competir en els Jocs Olímpics, que va quedar destrossat.

Segons va informar aquest dissabte la Federació Espanyola de Piragüisme, el succés es va produir divendres en el quilòmetre 65, passades les 19 hores, quan l’expedició del K4 tornava a Astúries després de concloure una concentració a Sevilla.

El conductor de la furgoneta, Miguel García, va sentir la brusquedat d’un «cop de volant» i immediatament el remolc es va deixar anar de l’amarratge al vehicle tractor, va quedar solt i va acabar encaixat a la mitjana que separa els carrils entre una i altra direcció de l’autopista.

«L’ensurt ha sigut tremend però feliçment no hem patit lesions, ni tampoc s’han vist involucrats altres vehicles que en aquell moment circulaven per l’autopista», va assenyalar el tècnic, que no obstant va lamentar el trastorn que suposarà tornar a construir una nova embarcació per competir a Tòquio.

Piragües d’11 metres

El remolc, en el qual transportaven onze piragües de K1, amb una longitud de 5,20 metres cada una, i dues de K4, amb 11 metres de llarg, davant l’entrada encanonada de les fortes ratxes de vent va fer «efecte de vela».

Miguel García, que va explicar que en aquest lloc ja han bolcat diversos camions quan baixen sense càrrega, va apuntar que, després de l’arribada dels membres de la Guàrdia Civil, van intentar treure el remolc però no va ser possible a causa de les fortes ratxes de vent que continuaven bufant.

«El vent era fort en la resta del recorregut però no tant com al lloc on vam tenir l’accident. Allà arribava encanonat amb una força increïble. Quan vam baixar de la furgoneta ens costava aguantar-nos, ho vam passar malament per poder senyalitzar i advertir del perill. Havíem d’estar inclinats exercint força cap endavant. Aquest matí hem tornat al lloc on vam tenir l’accident però tampoc hem pogut retirar-lo», va explicar.

Un equip per perfilar

Notícies relacionades

El K4 espanyol, subcampió en els últims Mundials, es troba actualment perfilant la tripulació amb qui competirà en els Jocs de Tòquio, en els qual parteix com una de les cartes de la selecció espanyola de piragüisme per aconseguir medalla.

A Sevilla, a les ordres de Miguel García, a més de Craviotto, Germade, Arévalo i Oriyés, s’entrenen Marcus Cooper, Cristian Toro, Carlos Garrote, Daniel Abad, Carlos Borrás i Enrique Adan.