Un psicòleg i dos infermers

Tres investigats més en la causa per la mort de Maradona

La justícia indaga si hi va haver negligència en el tractament mèdic del ‘Pelusa’, que podria derivar en homicidi culpós

Tres investigats més en la causa per la mort de Maradona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La justícia argentina va afegir aquest dilluns a la investigació per les causes de la mort de Maradona el psicòleg Carlos Díaz, que va tractar el jugador en els mesos previs a la seva mort, i dos infermers, Dahiana Gisela Madrid i Ricardo Almirón, segons van confirmar a Efe fonts de la Fiscalia General de San Isidro.

El psicòleg i els dos infermers s’afegeixen a la investigació per negligència en el tractament mèdic de Maradona que podria derivar en un delicte d’homicidi culpós, i també s’investiga el neurocirurgià Leopoldo Luque i la psiquiatra Agustina Cosachov.

Respecte del psicòleg Díaz, la fiscalia diu que té proves que des de l’octubre passat va tenir un rol important en l’atenció de Maradona, tot i que per sota de Cosachov.

Cosachov també és investigada per presumpta «falsedat ideològica», per ser sospitosa d’haver realitzat receptes i certificats mèdics sense haver controlat Maradona.

La investigació als infermers està vinculada al fet que, segons fonts de la fiscalia, podrien haver advertit el quadro que va conduir a la seva mort –produïda el 25 de novembre passat a causa d’una aturada cardiorespiratòria, als 60 anys– si l’haguessin controlat de manera més rigorosa.

La fiscalia no descarta apuntar altres presumptes responsables segons va obtenint proves.

Notícies relacionades

De fet, els fiscals li han demanat avui també al jutge de la causa que autoritzi l’obertura dels telèfons mòbils de Maradona, que es van emportar del domicili el dia de la seva mort. Fins ara, diverses proves provenen dels mòbils de Luque i Cosachov.

Està previst també citar com a testimoni la cuinera que atenia l’astre, tot i que la fiscalia no sospita que tingui responsabilitat en els fets.

Temes:

Maradona