HANDBOL

Duel dalt de tot entre Espanya i Dinamarca per un lloc a la final del Mundial

  • La selecció de Ribera busca la seva tercera final mundialista davant la vigent campiona

  • La selecció danesa arriba invicta al torneig però va patir per guanyar Egipte a quarts

Duel dalt de tot entre Espanya i Dinamarca per un lloc a la final del Mundial
1
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Per tercera vegada en la seva història, la selecció espanyola d’handbol mirarà d’arribar aquest divendres (20.30 h) a la final d’un Mundial. Abans haurà de guanyar un duel amb magnificència davant una Dinamarca que defensa títol i que compta els seus partits al torneig per victòries. 

Tot i així, les expectatives són màximes després del rendiment col·lectiu d’Espanya a les dues àrees. En atac, destaca l’evolució del pivot Rubén Marchán, debutant en un gran torneig internacional. «No hem de perdre pilotes perquè no puguin córrer al contraatac. Hem d’evitar que els seus porters s’envalenteixin, perquè si ho fan sembla que no hi ha manera de fer-los un gol», va apuntar Joan Cañellas com a claus ofensives en la prèvia.

Notícies relacionades

La maduresa del conjunt espanyol li ha permès créixer durant el campionat, ple de convenciment, com ja va demostrar als últims dos Europeus en què va acabar com a campió. La gestió de minuts de Jordi Ribera ha fet sentir-se important cada jugador, a més d’aconseguir un gran to físic general al tram decisiu del torneig. 

Tot i que la immaculada trajectòria danesa va vorejar el drama en quarts de final davant Egipte, amb dues pròrrogues i llançaments de set metres, el rival obliga Espanya a fer un pas endavant si vol guanyar. «Estem parlant de l’actual campiona del món, amb unes individualitats extraordinàries, però que col·lectivament també juga molt bé», va assenyalar Viran Morros.