Accident mortal

El cos del muntanyenc Sergi Mingote serà repatriat demà des del Pakistan

Farà una parada a Doha i arribarà a territori espanyol diumenge

El cos del muntanyenc Sergi Mingote serà repatriat demà des del Pakistan
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cos de l’alpinista espanyol Sergi Mingote, que va morir dissabte passat durant una expedició hivernal al K2 (8.611 metres), serà repatriat demà des d’Islamabad i, després d’una parada a Doha, arribarà a Espanya diumenge, segons informa EFE.

L’alpinista Carlos Garranzo, designat per la família de Mingote per fer les gestions de la repatriació, ha dit aquest divendres a EFE que les autoritats del Pakistan han aprovat els permisos necessaris perquè es porti a terme el retorn a Espanya del cos del muntanyenc català.

Així, el cos de Mingote sortirà d’Islamabad aquest dissabte de matinada, farà escala a Doha, i arribarà a Barcelona diumenge al migdia, ha estimat.

Garranzo sortirà d’Islamabad diumenge, i farà la segona part del vol a Espanya amb Mingote. «Cal remarcar la bona predisposició i gestió de l’ambaixador d’Espanya al Pakistan, Manuel Durán Giménez-Rico, i del cònsol Santiago Lozano López per accelerar els tràmits», ha dit Garranzo.

Mingote, de 49 anys, va morir dissabte durant l’expedició després de patir una caiguda baixant del campament 1 al campament base avançat, on es va enviar un equip mèdic en va.

Notícies relacionades

La mort de Mingote va ser lamentada a Espanya per dirigents de partits polítics, del món econòmic i d’entitats socials.

L’accident va coincidir amb la primera ascensió hivernal al K2, expedició que ell mateix coliderava, aconseguida per deu nepalesos. L’ascens al K2 a l’hivern, l’únic dels 14 vuitmils que no havia sigut coronat durant el període hivernal, estava considerat l’últim gran desafiament de la disciplina.

Temes:

Muntanyisme