Natació

La Federació Catalana de Natació celebra el seu centenari

«Volem posar en relleu la nostra història», explicar Enric Bertran en la presentació dels actes per celebrar els 100 anys de l’organisme que es compliran el 25 de febrer

La Federació Catalana de Natació celebra el seu centenari
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Els waterpolistes Dani López Pinedo i Maica García i les nedadores d’artística Gemma Mengual i de velocitat Jessica Vall van ser els referents escollits per presentar els actes del centenari de la Federació Catalana de Natació, que s’assoliran el pròxim 25 de febrer, i que la natació catalana vol commemorar malgrat la difícil situació que passen els clubs en l’actualitat per culpa de la pandèmia.

 «Sabem que és un dels moments més complicats de la història. Però la història de la natació catalana no és la d’aquests últims mesos. I volem posar-la en valor. La Covid ens està marcant, però toca ser optimista i estar preparats, per a quan es pugui, seguir endavant», va explicar Enric Bertran, l’actual president de la federació i el 17è d’una llarga història, que va presentar el lema ‘Entre tots i totes, cents anys’ i també el logotip del centenari.

La Catalana va néixer un 25 de febrer de 1921 per l’impuls de vuit clubs encapçalats pel CB Barcelona, l’Atlètic i el Sabadell, als quals s’hi van sumar el CN Mataró, el Pop de Badalona, la CE Lleida, el Popular i el Club de Mar. Avui és una realitat de 128 clubs i més de 17.000 llicències.

Doble celebració

La idea de la Federació és fer una doble celebració. D’una banda hi haurà els actes socials i institucionals. El simbòlic se celebrarà el mateix dia 25 de febrer davant la Rambla, on es va fundar la Federació. Hi haurà també un acte d’homenatge als 250 olímpics que han representat la Catalana en tota la seva història. En el vessant esportiu, s’intentarà aconseguir un cartell de luxe per al Gran Premi Ciutat de Barcelona de natació, que organitzarà el CN Sant Andreu a les portes dels Jocs de Tòquio. I també la final de les World Series de natació artística al juny.

Gerard Figueras, secretari de l’Esport de la Generalitat, va ressaltar en l’acte celebrat en l’Antiga Fàbrica Damm, que la història també s’escriu des de l’esport, i Gerard Esteva, president de la UFEC va mantenir el to reivindicatiu dels últims temps per recordar que els clubs estan vivint un «calvari» per les restriccions posades als clubs, deixant clar, de nou, que l’esport i la natació són segurs.

Entre els molts moments brillants que ha donat la natació a l’esport espanyol, els mateixos protagonistes van destacar els més significatius a nivell personal. «Jo em quedaria amb els Jocs de Pequín», va apuntar Mengual, recordant les dues medalles olímpiques en natació artística que va aconseguir l’equip espanyol. «Per mi, l’or històric del Mundial de Barcelona, el 2013, i la plata olímpica a Londres 2012», va recalcar Maica García, la boia del CN Sabadell. «El Mundial de Kazan», va apuntar Jessica Vall, la nedadora del CN Sant Andreu. «La semifinal de l’Europeu que vam guanyar a la Picornell davant Itàlia i el debut en els Jocs amb 32 anys, quan pensava que no hi arribaria», va rematar el veterà López Pinedo, de 40 anys.

 

Notícies relacionades

 

.