MUNDIAL D’HANDBOL

Espanya escombra Túnez amb un Gonzalo estel·lar

Els bicampions d’Europa tanquen la primera fase amb una golejada (36-30) i passen a la segona amb tres punts

Espanya escombra Túnez amb un Gonzalo estel·lar
1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mundials no són com es comencen, sinó com s’acaben. L’exigència d’aquests tornejos obliguen a dosificar per anar de menys a més, més encara en aquest en què la pandèmia amb prou feines ha deixat espai per preparar-lo, amb el risc que qualsevol badada pugui resultar fatal. Després de la inesperada ensopegada contra el Brasil en el seu debut (29-29) i de l’atapeïda victòria contra Polònia (26-27), Espanya ha començat a assemblar-se més a la bicampiona d’Europa. Contra Túnez, subcampiona africana, ha deixat bones sensacions i ha certificat una golejada (36-30) que li permet passar a la segona fase amb tres punts.

Notícies relacionades

Gonzalo Pérez de Vargas i Ángel Fernández (10 parades i set gols respectivament en la primera meitat) han brillat amb llum pròpia en l’acte inicial. En una bona posada en escena coral, només algunes badades han impedit que la nau de Jordi Ribera posés velocitat de creuer i trenqués el xoc abans del descans. Els campions d’Europa han fet la sensació de tenir el pols controlat en tot moment, fins i tot en l’intercanvi esbojarrat de cops que s’ha produït després de l’entreacte.

Amb un Gonzalo a un nivell estel·lar (18 parades) i intentant baixar una mica les revolucions al pols, els espanyols han acabat de liquidar el xoc, guardant energies per al que els espera a partir d’ara. Espanya passa amb tres punts a la segona ronda, en la qual s’enfrontarà a partir de dijous a Hongria, l’Uruguai i Alemanya. Aquests dos d’últims més descansats després d’estalviar-se el partit contra Cabo Verde, que només va poder jugar contra els hongaresos abans de retirar-se del Mundial pels casos de Covid.

Temes:

Handbol