La connexió de dues estrelles

L’abraçada de Pedri i Messi (capítol 2)

  • La societat dels dos genis va tornar a salvar un Barça que va remuntar a San Mamés gràcies al talent dels seus dos petits astres

  • L’argentí ha trobat el seu millor soci en el canari. La història va començar a Valladolid i va seguir a la Catedral, on el xavalet va brillar com ho feia a Segona

L’abraçada de Pedri i Messi (capítol 2)
3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

En una plantilla en la qual no sobra precisament el talent, qualsevol buf d’aire fresc resulta una benedicció. En el Barça de Ronald Koeman ja ningú espera la resurrecció de Griezmann ni tampoc es confia massa en un millorat Dembélé que qualsevol dia recaurà. Després de la desgraciada lesió d’Ansu Fati, la il·lusió la porten el de sempre, Leo Messi, i un xavalet canari que s’ha convertit en el seu millor soci. La temporada passada Pedri meravellava pels camps de Segona amb Las Palmas, ara brilla amb la mateixa llum amb el Barça. La Catedral en va ser testimoni d’excepció.

Després de marcar l’1-2, Messi va assenyalar Pedri i el va esperar per fer-li una altra sentida abraçada en una imatge que amenaça de convertir-se en recurrent per a sort dels culers. Ja el va assistir també a Valladolid. Llavors va ser un cop de taló, aquest dimecres una altra trepitjadeta estel·lar. Abans, el menut futbolista de Tegueste havia posat les taules al rematar de cap una passada de De Jong. Gol i assistència. Productivitat i classe.

El mateix idioma

Zorrilla va assistir a la primera abraçada entre els dos genis blaugranes i a San Mamés es va rodar el segon capítol. Parlen el mateix idioma. La pilota i el talent uneixen dos futbolistes d’edats divergents (el canari té 18 anys i l’argentí 33) que suposen ara mateix la gran motivació dels seguidors blaugrana per disfrutar com van fer en altres èpoques amb altres companys sempre enyorats, com Iniesta i Xavi Hernández.

Quan el guió apuntava a una altra decepció, la remuntada es va gestar al cap de dos futbolistes diferents. Un ja ho ha demostrat tot i col·lecciona records, carregant-se qui faci falta, es digui Pelé o qui sigui. L’altre viu en una progressió meteòrica que incrementa el seu valor dia rere dia. 

Messi ja és pitxitxi

No ha dubtat Koeman a atorgar tot el protagonisme a l’astre canari, capaç de deixar a la banqueta Coutinho abans de la seva lesió. Pedri aporta al tècnic moltíssimes virtuts que potser no veu en Riqui Puig, entossudit a seguir al Camp Nou malgrat la nul·la confiança del seu entrenador.

«Mai havia marcat de cap en la meva vida. Me’n vaig content pel gol i l’assistència»

Pedri, centrecampista del Barça

Mentre el jugador de Matadepera es congela a la banqueta, Pedri aglutina mèrits per erigir-se com l’estrella blaugrana més gran, amb permís del seu gran valedor, un Messi que havia viscut massa enganyat amb el gol en les últimes cites. Els dos gols davant l’Athletic el situen ja amb nou, empatat amb Aspas, Gerard Moreno i el seu amic Luis Suárez.  

De 15 a 50 milions

L’explosió de Pedri es reflecteix per exemple en el seu valor de mercat, que ha passat dels 15 milions a inicis de la temporada a 50, segons l’última actualització del portal Transfermarkt. Cap altre jugador de la Lliga ha pujat tant la seva cotització, que ja se situa al nivell d’Hazard o Coutinho.

Notícies relacionades

«Mai havia marcat de cap en la meva vida. En l’1-2, Messi em va passar per darrere i em va parlar. Si no ni el veig. Llavors, li vaig donar la pilota i va marcar. Me’n vaig content pel gol i l’assistència», va explicar Pedri amb la mateixa naturalitat amb què es mou sobre la gespa.

«El primer gol va ser una cop dur, però vam saber remuntar. La Lliga és molt llarga, pot passar de tot i continuem lluitant pel primer lloc», va afegir el canari. «Poc es pot fer quan actua el numero 10, és el millor del món», va resumir Williams.