HERÈNCIA DEL MITE ARGENTÍ

Els hereus de Maradona poden «viure tota la seva vida sense treballar», segons l’advocat familiar

  • Encara es desconeix amb exactitud el patrimoni del Pelusa, amb vivendes que es desconeixia que tenia i comptes a Suïssa, Dubai i Mèxic a repartir entre els cinc fills reconeguts de l’astre mort el 25 de novembre

5
Es llegeix en minuts

El patrimoni de Diego Armando Maradona, del qual es desconeix la quantia exacta, arriba perquè els hereus, els seus cinc fills reconeguts, visquin «tota la seva vida sense treballar», va dir en una entrevista amb Efe l’advocat Mauricio D’Alessandro.

D’Alessandro, que representa Matías Morla, advocat i íntim amic del ‘Pelusa’, va afirmar que la primera instància de l’herència serà el repartiment dels diners, que es troben dipositats en comptes a Dubai, Mèxic i Suïssa «llestos per ser extrets», i als quals podran accedir una vegada tinguin la «declaratòria d’hereus», un procés que no dura més de 90 dies.

«Els diners estan disponibles en comptes a Suïssa, Dubai i Mèxic llestos per ser extrets. Això ràpidament té 90 dies per obtenir la declaratòria d’hereus i que formalment es digui qui són els que ho hereten i succeeixen Diego. Tenen per viure tota la seva vida cadascun dels hereus sense treballar», va afirmar el lletrat.

Família extensa

Després de la mort de l’ídol, el 25 de novembre passat als 60 anys després de patir una aturada cardiorespiratòria, s’obre el procés per delimitar l’herència de la seva fortuna.

En total, Maradona va reconèixer cinc fills: dues d’elles, Dalma i Gianinna, fruit del seu matrimoni amb Claudia Villafañe; Diego júnior, que va tenir amb la italiana Cristiana Sinagra en la seva època de jugador al Nàpols; Jana, filla al costat de Valeria Sabalain; i Diego Fernando, que va néixer el 2013 producte de la seva relació amb Verónica Ojeda. Però n’hi ha més que demanen ser reconeguts i que podrien ampliar la llista d’hereus en el cas de tirar endavant els tràmits de filiació.

Difícil serà el repartiment i gestió de les pertinences de l’astre, ja que aquestes encara han de ser quantificades i inventariades amb exactitud, mentre que continuen apareixent algunes de noves, com la casa a l’Havana en la qual va viure durant quatre anys per rehabilitar-se de la seva addicció a la cocaïna i que Fidel Castro li va regalar.

Aquesta propietat era desconeguda pel seu cercle íntim, fins que es va produir una trucada entre Tony, un dels fills de Castro, i Morla. «En els últims dies de l’any va trucar un dels fills de Fidel Castro per recordar a Matías (Morla) que la casa de la prada on Maradona va passar quatre anys de la seva vida li pertanyia perquè Fidel Castro així ho havia resolt», va remarcar l’advocat, que va afegir que la casa és un immoble auster i que el seu principal valor rau en les pertinences que hi va deixar l’exfutbolista.

Aficionat als santuaris

Ara s’ha de fer un registre dels objectes que es troben a l’altell d’aquesta casa per conèixer el seu valor concret, però per a D’Alessandro aquest pot arribar als tres milions de dòlars. «Aquesta propietat era immaculada tal com l’havia deixat Diego amb els seus santuaris. Diego era bastant afecte a fer santuaris, on ell vivia posava les fotos dels seus pares, espelmes... era bastant fetitxe en aquest aspecte, i hi ha un altell amb un munt d’objectes que ell va anar acumulant en la seva estada: cartes personals de líders mundials que li havien escrit, fotos de cada una de les visites, i objectes: samarretes, pilotes, trofeus... tot el que ell havia acumulat a Cuba va quedar allà», va afegir.

També hi ha altres rastres personals, com missatges a les parets, ja que «la casa està totalment pintada perquè Diego s’aixecava de bon humor i tenia un aerosol i pintava. ‘Fidel te amo’ és una de les pintades que hi ha a la casa». Segons l’advocat, el lloc podria ser habilitat com un museu, tot i que això dependrà de la iniciativa dels hereus.

«Això segurament pot convertir-se en un museu, i com a museu pot tenir una entrada. ¿Qui anirà a l’Havana i no voldrà conèixer la casa on Maradona va viure?», va destacar. Entre les pertinences més valuoses es trobarien «cartes que li va enviar en el seu moment a Fidel Castro i una poesia de Maradona que ell va escriure una nit de gran tristesa». Mentrestant, l’immoble està cuidat «per un vellet canyer que té les claus de la casa i és qui en controla l’ingrés», ja que «considera aquesta casa com una instrucció de Fidel per cuidar-la».

Baralles entre pròxims

D’Alessandro es va referir també a la polèmica que va sorgir des de la mort del Pelusa entre el seu cercle íntim, principalment les seves filles Dalma i Giannina, i Morla. «Matías està molt dolgut per la mort de qui era el seu amic, potser un dels seus millors amics. Respecte de les polèmiques amb les filles, ell mai hi va tenir una bona relació, que era el reflex d’una mala relació que Diego tenia amb elles en els últims anys, no es portaven bé, estava molt enutjat Diego per qüestions que tenien a veure amb discussions econòmiques amb la seva exdona», va assegurar.

Morla «confia que en algun moment això s’acabi i tots puguin generar el que Diego volia per a la seva família i per als seus éssers estimats, una taula llarga on tots estiguessin reunits, cosa que feia molts anys Diego no aconseguia, fins i tot les últimes festes a Dubai i a Espanya no van ser bones perquè hi va haver baralles entre la gent que havia d’ajuntar-se».

Notícies relacionades

Morla figura a més com a copropietari d’un dels comptes «més importants» de Maradona, el que li permet retirar la meitat del total, «una suma milionària», tot i que va descartar aquesta opció i deixarà que els diners se’l reparteixin els hereus.

«El banc li va trucar per dir-li que podia extreure la meitat de la plata, però ell va resoldre que no ho anava a fer perquè entén que aquesta plata no era plata d’ell, sinó que era plata de Diego, on ell figurava al 50% per si a algun dels dos li passava alguna cosa. Matías ha dit que no es quedarà amb aquests diners i que autoritzarà que el retirin els seus hereus», va concloure D’Alessandro.