Convulsió a l’Athletic

La vareta de Marcelino

  • El tècnic asturià, de 55 anys, relleva Garitano després d’una estranya destitució i firma fins al 2022

  • La derrota en el derbi davant la Reial va acabar de condemnar Gaizka, que ja havia sigut molt qüestionat

  • «No som mags per canviar tot d’un dia per l’altre, però no em tremolarà el pols», diu el nou director dels ‘lleons’

  • Barça, Atlètic i Madrid seran les seves tres primeres proves en un calendari molt exigent

La vareta de Marcelino
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

No sol ser habitual fer fora un entrenador després d’una victòria com la que va aconseguir l’Athletic diumenge contra l’Elx (1-0). L’equip va jugar un dels seus millors partits, però la guillotina estava preparada des del derbi de dijous contra la Reial a San Mamés (0-1). Aquesta derrota va esgotar la paciència de la directiva, que ja s’havia plantejat el relleu setmanes enrere, fins i tot en la temporada passada. La corda es va acabar trencant i Marcelino García Toral va ser l’afavorit. 

El tècnic asturià, de 55 anys, ho tenia tot encarrilat amb el president Aitor Elizegi i el director esportiu Rafa Alkorta. Les paraules de Garitano, recalcant el seu amor a l’Ahletic «estigui jo o no» després de batre l’Elx, unit a les abraçades amb el seu cos tècnic, ja vaticinaven un possible comiat.

La idea de l’estranger

Marcelino va voler desmarcar-se d’aquestes negociacions a l’esquena. «Gaizka mereix tot el respecte. Ha fet una molt bona tasca. Va agafar l’equip en una situació complicada i gairebé arriba a la competició europea. Tinc la consciència tranquil·la d’haver sigut respectuós amb ell», va dir aquest dimarts en la seva presentació com a nou tècnic de l’Athletic.

«No em constava la possibilitat real de venir aquí fins diumenge al vespre. Fins fa 72 hores seguia amb la idea de sortir a l’estranger. Vam creure que gairebé segur seria l’única oportunitat que tindríem d’entrenar aquest gran club», va resumir. 

Les crítiques del passat

Notícies relacionades

L’exentrenador de l’Sporting, Recreativo, Racing, Saragossa, Sevilla, Vila-real i València cuida al màxim tots els detalls, començant per la dieta i l’alimentació dels jugadors. Ha firmat fins al 2022 i cobrarà en funció dels resultats a la Lliga, Supercopa i Copa, torneig que va guanyar el 2019 amb el València i podria revalidar amb l’Athletic (té la final pendent contra la Reial). 

«Penso que mai vaig faltar el respecte a l’Athletic. Si hi ha que gent que pensa que em vaig equivocar amb alguna declaració no tinc problemes a demanar disculpes»

Marcelino, nou entrenador de l’Athletic

Arriba a Bilbao amb el seu cos tècnic habitual i l’espera un dur calendari amb Barça (aquest dimecres), Atlètic (dissabte) i Madrid (14 de gener). «No som mags per canviar tot d’un dia per l’altre, però no em tremolarà el pols», va proclamar Marcelino, que va driblar com va poder les seves antigues critiques a l’Athletic pels ajuts arbitrals. «Penso que mai vaig faltar al respecte. Si hi ha que gent que pensa que em vaig equivocar no tinc problemes en demanar disculpes. Esperem ser un equip intens, dinàmic i solidari, amb aquesta filosofia amb què s’identifica tot un poble», va concloure.