Commoció al Japó

Hakuo, el gran campió de sumo, positiu de coronavirus

La gran estrella de l’esport tradicional japonès pateix símptomes lleus

El cas, afegit a la mort d’un lluitador de categories inferiors, fa témer pel futur de la competició

1
Es llegeix en minuts

El lluitador de sumo Hakuho, el més premiat de la història d’aquest esport al Japó, ha donat positiu per Covid-19, segons han informat aquest dimarts els responsables de la competició tradicional nipona.

Hakuho, de 35 anys i nascut a Mongòlia, va ser sotmès a un test del virus després d’haver mostrat símptomes lleus i mentre es preparava per al Gran Torneig d’Any Nou, l’inici del qual està previst el pròxim diumenge al Japó, segons va informar l’Associació de Sumo del Japó.

Aquest organisme va anunciar que realitzarà tests addicionals entre els lluitadors que comparteixen instal·lacions d’entrenament amb Hakuho i que prendrà mesures en cas de detectar-se més contagis.

Un mort

La notícia ha causat alarma al Japó, al tractar-se de la principal estrella del sumo en actiu i després que el maig passat morís a causa del coronavirus un lluitador de 28 anys de la quarta divisió de la competició nacional.

Hakuho és també el primer lluitador de la màxima categoria del sumo a donar positiu pel virus, una circumstància que podria posar en perill la celebració de la competició inaugural de l’any a Tòquio.

Notícies relacionades

El lluitador va guanyar el seu torneig número 44 el març passat, xifra rècord en aquest esport, i és també el ‘yokozuna’ (gran campió) que durant més temps ha ostentat aquest títol en la història del sumo.

Igual que altres esports al Japó, els campionats nacionals de sumo es van reprendre l’estiu passat després de suspendre’s a causa de la pandèmia, i des d’aleshores s’han vingut celebrant amb presència limitada de públic a les grades.