DERBI AMB MAGNIFICÈNCIA

El Camp Nou s’obre al futbol femení

  • L’estadi blaugrana acull aquest dimecres un partit entre les jugadores del Barça i l’Espanyol.

  • La trobada es jugarà a les 18 hores tot i que amb les grades buides per culpa de la pandèmia.

  • «És un premi», afirma Lluís Cortés, tècnic del conjunt barcelonista.

2
Es llegeix en minuts

Parlen de premi i també de cita històrica perquè aquest dimecres el Camp Nou s’obre per acollir per primera vegada una gran cita de futbol femení. 22 jugadores, 11 de blaugrana i unes altres 11 de blanc-i-blau, disputaran al gran temple barcelonista la primera trobada, el primer derbi d’aquestes característiques, però amb una enorme pega. L’escenari podria haver servit per batre rècords d’assistència, per a una festiva tarda de Reis, però aquesta pandèmia que ho canvia tot i que obliga a improvisar, i difícilment perquè les coses van bé, tornarà a provocar que les grades del Camp Nou estiguin buides i que els aficionats dels dos equips hagin de conformar-se amb veure el partit a través de Teleesport i Barça TV (18 hores). No queda cap altra opció.

No serà el Camp Nou el primer gran recinte esportiu que obre les seves portes al futbol femení. Abans, entre d’altres, ho van fer San Mamés, el Metropolitano i Cornellà. Però aquesta era una cita molt esperada, tot i que amb un altre objectiu i un altre colorit, lluny d’un escenari a porta tancada. Però el Camp Nou és i serà sent, tot i que no hi hagi públic, un recinte únic en la seva espècie i dels que posa la pell de gallina a qualsevol futbolista, sigui quin sigui el seu sexe, que disputa un partit i s’estrena sobre la gespa.

Situacions diferents

El Barça i l’Espanyol arriben al gran duel barceloní amb diferents números i objectius. Les blaugrana són líders amb 10 victòries sobre 10 partits disputats i si estan empatades a punts (33) amb el Granadilla Tenerife és, simplement, perquè han jugat quatre partits menys. L’Espanyol, que va salvar la categoria ja que no hi va haver descensos la campanya passada, precisament per la Covid, es troba en una situació més confortable que el 2020, en la 13a de les 18 places de lliga, però encara sense complir de lluny la perspectiva de la salvació.

Notícies relacionades

«A nivell emocional podria afectar jugar en un entorn com el Camp Nou, però ens centrem a competir al màxim. Que sent un derbi no serà fàcil», afirma Lluís Cortés, tècnic blaugrana i repeteix que «anar a aquest estadi és una cosa que havia d’arribar perquè és un premi ja que som un equip gran a Europa». A les blaugrana l’adaptació no els hauria d’influir negativament ja que les dimensions del camp són les mateixes del Johan Cruyff, on juguen habitualment. «La gran diferència serà l’abans i després del partit. Pel vestuari, el túnel al sortir al camp... però una vegada comença el partit no estàs pendent de si hi ha més o menys grada», repeteix l’Alexia, la capitana blaugrana.

L’Espanyol arriba amb ensurt al Camp Nou, ja que aquest dimarts les proves PCR efectuades a tota la plantilla van detectar dos positius per Covid. «Afrontem el derbi amb naturalitat. Nosaltres ja vam obrir el nostre estadi fa dos anys, però la pena és que les jugadores no tindran la recompensa del públic que es mereixerien», destaca Rubén Casado, tècnic blanc-i-blau. «Que els grans clubs obrin els seus estadis per a nosaltres és una cosa positiva i molt important per al futbol femení», festeja la Paola, la capitana del conjunt periquito. Aquest dimecres a les 6 de la tarda rodarà la pilota, amb caires de partit històric però amb la desgràcia de les grades buides.

Temes:

Espanyol Barça