Ratxa golejadora

Luis Suárez impulsa la fe de l’Atlètic

L’arribada de l’uruguaià li ha donat a l’equip de Simeone una efectivitat que l’ha col·locat de forma còmoda en el liderat de LaLiga

Luis Suárez impulsa la fe de l’Atlètic
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Hi ha vegades que, com en els designis divins, els camins del futbol són inescrutables, ocasions en què una aparent conjunció dels astres és l’única explicació de l’èxit. Però hi ha altres vegades que no és així, en què l’èxit indesxifrable en el futbol es revela tan clar i evident com una suma matemàtica. És el cas de Luis Suárez i l’Atlètic de Madrid, un matrimoni canònic que tenia tots els elements per sortir bé i que, després de la benedicció en forma de donació del Barça, està sortint bé. 

Amb la samarreta de l’Atlètic, Luis Suárez marca un gol a LaLiga cada 94 minuts, en porta 9 en 12 partits. Amb aquests números, i la fiabilitat defensiva intrínseca als equips de Simeone, l’Atlètic acumula un ritme endimoniat de puntuació en la Lliga de la pandèmia, líder amb dos punts més i dos partits menys sobre el segon, un Reial Madrid que amb prou feines aguanta el ritme. 

La comparació amb el Barça és encara pitjor, a deu punts dels blanc-i-vermells amb un partit més i, el que és pitjor, amb els gols indiscriminats del davanter que va deixar sortir l’última directiva blaugrana rumb al que ja a l’estiu era un rival directe per tots els títols. 

Efectivitat

El bon estat de forma de l’Atlètic s’explica des de les aportacions de Luis Suárez en atac, encara més important des que Diego Costa demanés sortir en aquest mercat hivernal. I és que l’uruguaià ha trobat en els plantejaments de Simeone el context ideal per brillar, amb 33 anys, en el seu últim projecte a gran nivell.

La legió de pencaires atlètics que comanda el Cholo és el complement ideal per a la lluita i brega de l’atacant uruguaià, que acumula una efectivitat envejable des que va començar la lliga: ha necessitat 13 rematades a porta per aconseguir els nou gols que el situen en la terna de màxims golejadors de la competició (també amb nou gols lideren la taula Aspas i Gerard Moreno).

Notícies relacionades

L’Atlètic, que venia sent la millor defensa del campionat, ha trobat en Luis Suárez els gols que necessitava per fer bons els seus plantejaments, perquè la resta de les seves virtuts siguin potenciades, perquè el resultat més habitual sigui la victòria. 

Els números del davanter uruguaià igualen, de moment, les xifres dels últims davanters que van portar títols a l’Atlètic de Simeone, des de Falcao al bon Diego Costa, passant per Forlán.