SEGONA ETAPA

Barreda, nou líder d’un Dakar que en cotxes lidera Peterhansel

Carlos Sainz ocupa ara la segona plaça de la general a sis minuts del seu company francès a Mini

1
Es llegeix en minuts

Joan Barreda (Honda) ha sigut el guanyador de la segona etapa del Ral·li Dakar, en la categoria de motos, una classificació general que lidera amb un matalàs de 6 minuts i 23 segons sobre l’últim campió, el nord-americà Ricky Brabec. El castellonenc ha completat els 457 quilòmetres d’especial, entre les localitats de Bisha i Wadi Ad-Dawasir, en la primera posició amb un temps de 4 hores, 17 minuts i 56 segons. 

D’aquesta manera, ha tret 3 minuts i 55 segons en meta al nord-americà Ricky Brabec (Honda) i s’ha col·locat al capdavant de la general. La seva renda és de 6 minuts i 23 segons sobre el defensor del títol. Aquest prometedor resultat col·loca Joan Barreda com a seriós aspirant al títol a l’Aràbia Saudita. 

Sainz, segon en cotxes

El pilot d’Honda ha dominat l’etapa de principi a fi, registrant el millor temps des del primer punt cronometrat. S’ha adjudicat la seva victòria número 25 en una especial del Ral·li Dakar, acompanyada així mateix del liderat en la general. A més, ha aconseguit igualar el seu compatriota Marc Coma en la quarta posició de la classificació històrica de victòries d’especial en motos. 

Quant a cotxes, el qatarià Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing) ha guanyat la segona etapa, en una jornada en què l’espanyol Carlos Sainz ha cedit el liderat de la general de cotxes al seu company de l’equip X-Raid Mini JCW, el francès Stéphane Peterhansel

Després de la segona etapa, Sainz cau a la segona plaça de la classificació general, amb un desavantatge de 6 minuts i 37 segons respecte a Peterhansel

El francès ha quedat segon en una llarga etapa de dunes, en la qual Nasser Al-Attiyah ha imposat la seva habilitat i pilotatge. 

Carlos Sainz, el defensor del títol, ha sigut tercer en la segona etapa del Ral·li Dakar, que per segon any consecutiu es disputa a l’Aràbia Saudita. EFE 

Notícies relacionades

Per la seva banda, l’australià Toby Price (KTM) ha viscut una jornada nefasta a les dunes i ha passat de comandar la general a acumular un desavantatge de 17 minuts i 39 segons respecte al nou líder. 

Això ha permès que el botsuanès Ross Branch (Yamaha) i el xilè Pablo Quintanilla (Husqvarna), que aquest dilluns va completar el podi en l’etapa, es col·loquin tercer i quart, respectivament, a la classificació general.