LAS PALMAS 1 - 0 ESPANYOL

El VAR li amarga la tarda a l’Espanyol a Las Palmas

  • Després de cinc victòries consecutives, el conjunt de Vicente Moreno perdrà aquesta nit el liderat si guanya el Mallorca

  • Els blanc-i-blaus veuen falta en el gol de Rober i no entenen l’expulsió de Lluís López

El VAR li amarga la tarda a l’Espanyol a Las Palmas
3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El canvi d’any no li ha provat bé a l’Espanyol. Després de tancar el 2020 amb cinc victòries consecutives que li van permetre menjar-se el raïm com a líder, l’equip blanc-i-blau ha caigut derrotat aquest diumenge a Las Palmas (1-0), cosa que deixa via lliure al Mallorca per assaltar la primera plaça si aquesta nit guanya a Oviedo.

El VAR li ha amargat la tarda al conjunt de Vicente Moreno, que ha jugat tota la segona part amb 10 per una controvertida expulsió de Lluís López. Els jugadors periquitos també van reclamar falta prèvia en el gol de Rober González i van afegir encara més disgust amb el videoarbitratge després d’anul·lar-se, aquesta vegada amb encert, el gol de l’empat de Nico Melamed per fora de joc de Raúl de Tomás en l’inici de la jugada.

«No sap ni què ha xiulat»

«Són dos errors greus que ens perjudiquen: en el gol de Rober òbviament hi ha una falta prèvia, i en l’expulsió crec que ni l’àrbitre sap el que l’ha xiulat», va manifestar encara en calent el capità blanc-i-blau, David López. «Però no es pot parlar de l’àrbitre, prefereixo parlar dels errors que hem comès nosaltres. Som millors del que hem demostrat avui», ha admès el defensa de Sant Cugat.

Entre els errors periquitos hi va haver una fluixa primera mitja hora en què hi va estar a mercè del seu rival. La pilota era per als locals i Melendo, Embarba, Puado i De Tomás ni ho veien. Amb prou feines hi va haver dues ocasions clares en aquest tram, però van definir el partit a favor dels canaris. Una gran passada en profunditat de Melendo la va controlar dins l’àrea Pedrosa, que va cedir a De Tomás perquè afusellés, però aquesta vegada el ‘pitxitxi’ no va estar fi i la va enviar incomprensiblement fora. El desastrós Ocón Arráiz va assenyalar fora de joc, tot i que el VAR hauria validat el gol si RDT l’hagués encertat.

En la següent jugada, la defensa de l’Espanyol va pecar de falta de contundència per treure una pilota i una sèrie de xocs i rebots van acabar amb la pilota a la frontal als peus de Rober, que va connectar un xut amb l’esquerra que Diego López va tocar però no va poder aturar (m. 26).

El gol va espavilar l’Espanyol, que va acabar la primera meitat instal·lat a camp rival, movent bé la pilota, a l’espera d’una última passada definitiva que no arribava. El conjunt de Pepe Mel va acabar demanant l’hora, però se’n va anar amb avantatge al vestidor.

Millor amb 10

Aquestes bones sensacions per als blanc-i-blaus es van volatilitzar amb l’estrafolària expulsió de Lluís López. Diego López li va fer una mala cessió i el central va arribar massa just per impedir que Rober s’endugués la pilota. El defensa va treure la pilota plantant el peu a terra i l’atacant va caure. Ocón Arráiz va xiular una falta més que discutible i el VAR el va cridarper reclamar la vermella per ser l’últim defensa.

Notícies relacionades

L’empresa de l’empat semblava titànica, però fins i tot amb 10 l’Espanyol va tenir ocasions per tornar amb un punt. Nico Melamed, que havia entrat al descans, va marcar un gran gol amb un xut des de la frontal, però el VAR va detectar el fora de joc de Raúl de Tomás en l’inici de la jugada (m. 68).

L’Espanyol va pressionar fins al final, amb Melamed, Wu Lei, Puado i RDT buscant un empat que el primer va tenir a les seves botes. El rebuig d’un central el va deixar sol a la cantonada de l’àrea petita, però el seu xut de primeres es va estavellar contra el lateral de la xarxa (m. 87).

Temes:

Espanyol