ESPANYOL 2 – 1 ALMERIA

L’Espanyol recupera el liderat amb una obra d’art d’RDT

  • El davanter madrileny va anotar l’1-0 amb un cacau des del seu propi camp i va rematar la victòria des del punt de penal
  • Els blanc-i-blaus avantatgen en un punt el Mallorca i en quatre l’Almeria, que va merèixer més a Cornellà
L’Espanyol recupera el liderat amb una obra d’art d’RDT
2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

L’Espanyol torna a ser líder de Segona Divisió. L’equip blanc-i-blau ha saldat de la millor manera una jornada a priori complicada, però que el deixa al capdavant amb un punt més que el Mallorca i quatre més que el seu rival d’aquest diumenge, un Almeria que arribava disparat a Cornellà i que va vendre cara la seva pell. No va ser millor l’Espanyol, però Raúl de Tomás va tornar a marcar la diferència amb un golàs des del seu camp i va rematar la victòria amb un gol de penal en el tram final.

L’Almeria torna a casa pensant, amb raó, que no mereixia una derrota, però no és menys cert que l’obra d’art d’RDT també mereixia el premi dels punts. El davanter madrileny va punxar en el cercle central un rebuig des de l’àrea petita de Darder, la va passar per sobre de Maras amb un segon toc, la va acomodar per al xut amb el tercer i el quart ja va ser per connectar un cacau, encara en camp propi, que va entrar com un míssil a la porteria llepant el travesser, tot a una velocitat que va fer impossible la reacció de Makaridze. 

El relat del ‘pitxitxi’

«Més d’una vegada, en partits anteriors, ja havia intentat aquest colpejament quan em giro d’esquena a porteria, però unes vegades se n’havia anat al travesser, altres vegades fora... Aquesta vegada he tingut la sort que fos a gol. N’he marcat altres de molt bonics, però és veritat que, per la distància, pot ser que sigui el més difícil», va relatar feliç el ‘pitxitxi’ de Segona.

Notícies relacionades

Jugar amb el marcador a favor sol aplanar el camí d’aquest Espanyol, però no aquest diumenge, davant un Almeria que sumava 11 victòries i només una derrota en les últimes 14 jornades. L’equip del portuguès José Gomes va tancar en molts trams l’Espanyol, que quan intentava pressionar a dalt veia com el conjunt indàlic arribava encara amb més perill.

Dos penals

La segona meitat va començar amb ocasions alternes, una cosa que no convenia a l’Espanyol. En una internada d’Akieme per l’esquerra, la seva centrada va tocar la mà d’Óscar Gil dins de l’àrea i Corpas va empatar de penal (m. 51). L’Almeria no es va conformar i cada vegada més assetjava la porteria d’un Diego López que es va haver de lluir davant Sadiq a boca de canó. Fins que l’exblaugrana Jorge Cuenca va cometre un innecessari penal sobre un eixerit Fran Mérida després d’un espectacular contraatac periquito que va permetre a RDT anotar el seu 12è gol, menys bonic però igual de valuós per deixar els tres punts a Cornellà.