millors del 2020

Duplantis i Rojas, atletes de l’any

  • L’atleta suec ha batut enguany per dues vegades el rècord de perxa i va aconseguir la millor marca mundial a l’aire lliure
  • La saltadora veneçolana va millorar la plusmarca mundial en pista coberta amb 15,43 metres
Sweden Armand Duplantis clears 6 15m to set a new Men s pole vault world record during the IAAF Diamond League competition on September 17  2020 at the Olympic stadium in Rome  - Swedish pole vault star Armand Duplantis eclipsed Ukrainian legend Sergey Bubka s 26-year mark  setting a outdoor new pole vault world record of 6 15m at the Diamond League meeting in Rome on September 17  2020  (Photo by ANDREAS SOLARO   AFP)

Sweden Armand Duplantis clears 6 15m to set a new Men s pole vault world record during the IAAF Diamond League competition on September 17 2020 at the Olympic stadium in Rome - Swedish pole vault star Armand Duplantis eclipsed Ukrainian legend Sergey Bubka s 26-year mark setting a outdoor new pole vault world record of 6 15m at the Diamond League meeting in Rome on September 17 2020 (Photo by ANDREAS SOLARO AFP) / ANDREAS SOLARO

1
Es llegeix en minuts

La veneçolanaYulimar Rojas,reina del triple salt, i el suecArmand Duplantis, monarca de la perxa, van rebre el reconeixement de World Athletics i van ser elegits millors atletes de l’any 2020. La de Caracas, de 25 anys, va millorar el rècord mundial de triple en pista coberta amb un registre de 15,43 metres i ningú va poder amb ella en quatre proves, ni sota sostre ni a l’aire lliure. Relleva en el palmarès la nord-americanaDalilah Muhammad.

Notícies relacionades

Subampeona olímpica a Rio 2016,Rojas, pupil·la de l’exsaltador cubà Iván Pedroso, amb el que treballa a Guadalajara (Espanya), és una de les millors atletes de les últimes temporades, en les quals, entre altres assoliments, va aconseguir la victòria en els Mundials a l’aire lliure de Londres 2017 i Doha 2019, i en pista coberta de Portland 2016 i Birmingham 2018. Les altres finalistes eren l’etíopLetesenbet Gidey, la neerlandesaSifan Hassan, la kenyanaPeres Jepchirchir i la jamaicanaElaine Thompson-Herah.

Guardó masculí

Duplantis, un dels nens prodigis de l’atletisme mundial, de tan sols 21 anys, va aconseguir aquest any batre el rècord universal en dues ocasions (6,17 m. i 6,18 m.), així com també va aconseguir la millor marca de la història a l’aire lliure amb 6,15. A més, porta invicte en 16 competicions. Els altres finalistes eren l’ugandèsJoshua Cheptegei, el nord-americà Ryan Crouser, l’alemanyJohannes Vetteri el noruecKarsten Warholm.

Temes:

Atletisme