Errors grotescos

Broma del Barça a Cadis: regals de regional

  • La broma blaugrana a Cadis va tornar a causar una derrota fora de casa que deixa el títol molt costa amunt. Ningú ha aconseguit remuntar 12 punts per ser campió.
  • El Barça, que va repetir els grollers errors de les sortides a Getafe, Vitòria o el Wanda, suma més punts a la Champions (15) que a la Lliga (14)
Cadiz  Swiss defender Jean-Pierre Rhyner (L) vies with Barcelona s Danish forward Martin Braithwaite (C) and French defender Clement Lenglet during the Spanish League football match between Cadiz and Barcelona at the Ramon de Carranza stadium in Cadiz on December 5  2020  (Photo by JORGE GUERRERO   AFP)

Cadiz Swiss defender Jean-Pierre Rhyner (L) vies with Barcelona s Danish forward Martin Braithwaite (C) and French defender Clement Lenglet during the Spanish League football match between Cadiz and Barcelona at the Ramon de Carranza stadium in Cadiz on December 5 2020 (Photo by JORGE GUERRERO AFP) / JORGE GUERRERO

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Costa creure-ho però en tot just 10 partits, en ple mes de desembre,el Barça mira ja amb prismàticsel capdavant de la Lliga. Es pot perdre de moltes maneres i amb rivals potents, però l’equip deRonald Koemanés capaç de deixar-se punts contra qualsevol. I el pitjor és la manera,aglutinant errors penososmés propis d’un partit desolters contra casatsque del futbol professional. La col·lecció de regals comença a ser vergonyant. Ni en els camps de regional es veuen coses tan surrealistes. 

Labromadel Barça a Cadis va engrossir un àlbum dedesgràciesamb massa episodis. El primer capítol destacable es va produir en la sisena jornada en la visita alGetafe de Bordalás,un equip especialista a aprofitar relliscades alienes.De Jongva ser el protagonista al fer caureDjenéen un penal innecessari que va provocar la derrota (1-0). Difícil ser més innocent que l’holandès en una acció que no quedaria en una cosa aïllada.

Paquets a domicili

Dues jornades després, a la següent sortida, va tocar una altra rebolcada, ambPiqué i Netoprotagonitzant un increïble error de comunicació aVitòria.El central i el porter no es van entendre en un intent de sortida de pilota i el cor va acabar amb el gol d’un Alabès que va acabar birlant dos punts a un Barça sense ànima (1-1).

I així continua transcorrent el camí del Barça per la Lliga. En una època en què triomfen elsrepartiments a domicili,el club blaugrana s’hadisfressat d’Amazoni va deixant paquets en cada un dels seus viatges. També se’n va beneficiar l’Atlètic amb el desastrós control dePiquéque va acabar als peus de Carrasco.Ter Stegenva intentar corregir en pla heroic firmant unasortida temeràriaque només va servir per facilitar el gol del jugador belga.

Una quimera

El conjunt de Simeone va convertir el regal en tres punts més de la seva exitosa marxa (1-0). Els blanc-i-vermells sumen 26 punts en 10 partits,12 més que el Barçaen els mateixos partits. El títol comença a veure’s com unaquimera, mentre el Madrid intenta a marxes forçades esmenar els errors que també ha comès en una Lliga horrible dels dos grans. 

No contents amb labondatd’anteriors cites, el Barça va ser també generós a Cadis. Pel Carranza van desaparèixer teòriques estrelles comCoutinho,substituït en el descans, oGriezmann,, però el drama va tornar a arribar en un doblet d’accions pròpies d’un equipd’alevins.

Un còctel grotesc

Notícies relacionades

La nit va començar amb un córner regalat perDest queMingueza va acabar ficant a la seva porteria i va continuar amb una imprudent sacada de banda d’Alba,un irrisori error deLenglet i el rebuig forçat deTer Stegen,un còctel explosiu que va aixecar el Cadis i va enfonsar un Barça que sumamés punts a la Champions que a la Lliga. 

Mai s’ha remuntat un avantatge de 12 punts per ser campió. No sembla que els blaugrana puguin canviar aquesta dinàmica. Ni tan sols ambMessi,que arribava al Carranza disposat a trencar el rècord dePeléde gols en un mateix club. Estava a dos (641 a 643) i així es va quedar. El Cadis no va regalar.