Espanya perd davant Rússia en el debut de l’Europeu

Les ‘Guerreres’ sucumbeixen en una fluixa segona meitat

2
Es llegeix en minuts

Començar amb bon peu era l’objectiu de les subcampiones mundials. Però Rússia va tornar a creuar-se en el camí de les Guerreres. Les russes van ser un dels pocs conjunts capaços de superar el conjunt de Carlos Viver en el passat Mundial i aquesta vegada la pissarra de l’espanyol Ambros Martín va tornar a imposar-se (31-22). I això que Espanya semblava que s’estrenés en el torneig cavalcant sobre la mateixa onada que la va portar a la plata al Japó.

Va arrencar la trobada amb una Espanya reconeixible. Amb una Espanya disposada a homenatjar Juan de Dios Román més enllà del minut de silenci inicial. Però el domini va acabar esfumant-se amb el pas del temps. A la primera meitat, les Guerreres van ser capaces de frenar una de les favorites del torneig. Van creure les russes que podien ballar tant com volguessin a prop de la zona de càstig sense reparar que aquesta selecció, més enllà del rialler joc en atac, es caracteritza per esgargamellar-se en defensa i solidaritzar-se com ningú.

Gols de la capitana

Tampoc es va adonar Rússia que Carmen Martín està de tornada. Cada percussió rival era resposta per les Guerreres amb girs d’Ainhoa Fernández que acabaven als set metres. O el que és el mateix, amb punt de la capitana. Amb Carmela inspirada i les veteranes estirant l’equip, Espanya va començar a agradar-se davant una Rússia que va començar amb força però que va acabar ennuegant-se amb l’àrdua defensa espanyola. Les Guerreres no ho van dubtar i van aprofitar el seu bon moment darrere per començar a obrir bretxa i demostrar que aquest any tenen, fins i tot, llançament exterior.

Però de cop, es va apagar l’atac espanyol i només la defensa va mantenir el conjunt de Carlos Viver, obligat a demanar temps mort i mirar de donar claredat a les seves. Van assentir i van complir les espanyoles. No obstant, Rússia va ser un os dur de rosegar i va fer patent la seva condició de favorita capgirant el marcador. Primer va ser l’empat. Després, dues exclusions espanyoles que van acabar amb Rússia per davant del marcador. I la sensació que la trobada començava a perillar.

La millor versió russa

Així va ser. La segona meitat va portar a col·lació la millor versió russa. I la pitjor cara d’una Espanya que va rotar en porteria i a la qual la fortuna li va girar la cara. Només un golàs d’esquena d’Ainhoa va aconseguir animar el joc deLa Roja, que aviat es va veure apallissada al marcador i obligada a fer servir el comodí de Silvia Navarro.

Notícies relacionades

Res a fer. Aquesta vegada, la portera en estat de gràcia es deia Anna Sedoykina i ja se sap que a l’handbol els porters són els decisius. També els detalls, i aquests van portar la firma d’Ambros Martín. La imatge de la capitana Carmen Martín enviant l’esfèric fora i mirant el lluminós va ser la síntesi d’una segona meitat en la que les Guerreres van entendre que el camí cap al tron no serà gens fàcil.

Però com que això no és com es comença sinó com s’acaba, Espanya ja té la ment posada en la trobada davant Suècia del pròxim dissabte (20.30 h, TDP).