Cartagena, 1-Espanyol, 3

L'Espanyol es posa líder després de ressorgir a Cartagena

Els jugadors blanc-i-blaus remunten el partit en la segona part amb toc del planter i tres pilotes al pal

zentauroepp56067399 201202201416

2
Sergi López-Egea

L’Espanyol juga a Segona amb esperit de Primera. En algunes ocasions, com aquest dimecres davant el Cartagena (triomf per 1-3), es veu obligat a posar-se el vestit de feina i buscar l’esperit del planter i la joventut per remuntar un gol –més que un gol gairebé un circ de gol– que en cap instant esperaven i que va poder costar-li molt car. Però com el que importa són els gols, la història del partit recordarà que el conjunt blanc-i-blau es va col·locar líder després d’una segona part d’empenta, treball i sobretot fe en si mateix.

De la primera part poc o gairebé res a explicar. És més, si es donés el cas, gairebé ni hauria importat que s’hagués jugat perquè tot, oportunitats, pilotes al pal (ni més ni menys que tres per part catalana) i els quatre gols es van consumar en la segona part després dels 45 minuts inicials que no van servir per a res més que el mateix desgast físic dels jugadors i certa timidesa a l’hora d’atacar per part dels dos equips.

Gran segon temps

Així que tot es va concentrar en la segona part quan de forma incomprensible Diego López va deixar anar una pilota que semblava tenir agafada i ben subjecta. Elady, que caminava per l’àrea de l’Espanyol, es va trobar un regal entre les cames i no va fer cap altra cosa que empènyer la pilota al fons de la porteria per començar a donar una sorpresa que després va acabar només en miratge.

L’Espanyol va haver d’implorar al seu planter, canviar el guió del partit. I és que no hi havia cap més remei perquè una derrota inesperada a Cartagena hauria sigut un cop tant en l’obligació de sumar punts com per qüestió psicològica.

Però allà hi havia dos xavals formats a les files de l’Espanyol per capgirar el partit i sobretot per sumar tres punts que no es podien entregar al Cartagena.

Primer va arribar Nico Melamed per aconseguir l’empat. Després ell mateix va forçar un penal que va transformar De Tomás i, finalment, Javi Puado, en jugada personal, d’autèntic i veritable crac, va col·locar l’1-3 que va situar l’Espanyol al capdavant de la taula de Segona a l’espera del que el Mallorca faci aquest dijous a Almeria.

La fitxa del partit

Cartagena: Bulka; David Simón, Álex Martín, Rhyner, De la Bella; José Ángel Jurado (Sergio Lozano, 91), Sergio Aguza (Jack Harper, 81), Carrasquilla; Álex Gallar, Elady i Rubén Castro (Nacho Gil, 69).

Espanyol: Diego López; Óscar Gil, Lluís López, Cabrera, Adrià Pedrosa (Dídac Vilà, 83); Baré (David López, 46), Fran Mérida (Nico Melamed, 67), Embarba (Matías Vargas, 87), Wu Lei (Javi Puado, 67); Sergi Darder i Raúl de Tomás.

Gols: 1-0 Minut 47: Elady. 1-1 Minut 75: Nico Melamed. 1-2 Minut 80: Raúl de Tomás, de penal. 1-3 Minut 84: Javi Puado.

Àrbitre: Dámaso Arcediano Monescillo, del comitè castellà manxec. Va mostrar la targeta groga als locals David Simón i Carrasquilla i als visitants Baré i Adrià Pedrosa.

Incidències: Partit corresponent a la 16a jornada de Lliga disputat a Cartagena sense públic.