La mort de l'astre

L'herència de Maradona: una llarga llista de béns i propietats

L'astre difunt havia acumulat uns 500 milions de dòlars, segons fonts especialitzades

Maradona té cinc fills reconeguts i tres més que buscaven aquest reconeixement a Cuba

zentauroepp2697991 argentinean former soccer star diego armando maradona  r  an201126203921

zentauroepp2697991 argentinean former soccer star diego armando maradona r an201126203921 / ALI BURAFI

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

Diego Maradona va ser en vida una màquina de fer diners envoltada sempre per oportunistes i voltors. La mort no reduirà la pulsió d’un entorn pel rèdit econòmic. Enmig de la multitudinària vetlla, amb les seves escenes d’angoixa incontenible i les esporàdiques irrupcions de violència, va començar a despuntar el debat sobre l’herència de l’astre. Els mitjans de premsa argentins creuen que existeix un llegat gegant i compost de diners, inversions financeres i immobiliàries. D’acord amb el portal especialitzat Celebrity Net Worth, citat pel diari ‘La Nación’, els guanys totals de la seva carrera rondarien els 500 milions de dòlars.

 [Segueix l’última hora en directe i les reaccions a la mort de Maradona]

La mort, va assenyalar el portal Infobae, «donarà inici a una licitació que tindrà com a protagonistes principals els seus cinc fills reconeguts: Dalma, Gianinna, Diego Jr., Dieguito Fernando i Jana. Tots ells són hereus naturals del patrimoni del Deu». A Cuba hi ha a més tres reclamacions per paternitat.

Litigis sonors

Maradona va morir enmig de litigis sonors amb la seva exparella Claudia Villafañe, a qui va denunciar per evasió tributària, estafa processal i apropiació indeguda de 458 objectes que van ser part de les seves pertinences en el seu passat com a futbolista. Gianinna i Dalma, les filles que van ser fruit d’aquesta relació, van defensar la seva mare.

El novembre de l’any passat i al caliu de la controvèrsia judicial, Maradona va publicar un vídeo a Instagram en el qual deixava les seves filles fora de la seva herència. «Dic a tothom que no els deixaré res, que ho donaré. Tot el que vaig guanyar a la meva vida ho donaré».

Per tractar-se de Diego, un personatge conegut per les seves arrencades emocionals i les seves rectificacions, aquesta expressió no va ser presa en el seu moment massa seriosament. De fet, poc temps més tard Maradona va tornar a acostar-se a Dalma i Giannina.

Anades i vingudes

«Resulta molt difícil calcular amb exactitud la fortuna d’un home que ha produït una herència llegendària, i més si el càlcul de la seva producció es volgués fer retroactiu, iniciant el compte des dels 15 anys (1976), quan va debutar a la Primera d’Argentinos Juniors i va iniciar la seva màgica trajectòria esportiva», va afegir Infobae.

Més enllà de les anades i vingudes, la llei argentina protegeix els hereus forçosos (ascendents, descendents o cònjuge), a qui els assisteix el dret a rebre part dels béns que va deixar el difunt. En el cas dels fills està fixada en les dues terceres parts dels béns.

Notícies relacionades

Maradona tenia diversos immobles a la ciutat de Buenos Aires. En un hi viu la seva última parella, Rocío Oliva, a qui van impedir entrar a la seu presidencial a donar-li l’últim adeu. Es comptabilitzen a més quatre automòbils a l’Argentina, així com altres a Dubai com un Rolls Royce Ghost, valorat en 300.000 euros, i un BMW i8, taxat en 145.000.

Maradona ha deixat la seva firma com a propietari també a Bielorússia, on va arribar a ser president honorari del Dinamo Brest. Allà va rebre un anell de brillants que costaria 300.000 euros. Els ingressos de l’exjugador es van multiplicar curiosament al compàs de la seva decadència física i a partir que l’advocat Matías Morla va començar a manejar la seva fortuna. Morla va subscriure sucosos contractes amb Konami (pel PES), amb una marca d’indumentària esportiva, administra escoles de futbol a la Xina, un hotel a Cuba i un altre a Itàlia.

Temes:

Maradona