PREMIER LEAGUE

Mourinho aigualeix la renovació de Guardiola

El Tottenham se'n va a dormir líder després de derrotar un City que es despenja del liderat (2-0)

jmexposito55942864 21 november 2020  england  london  tottenham hotspur s son h201121192347

jmexposito55942864 21 november 2020 england london tottenham hotspur s son h201121192347 / DPA via Europa Press

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Pep Guardiola no ha pogut celebrar la seva renovació per dos anys amb el Manchester City amb una victòria. En un duel de trajectòries oposades, el Tottenham de José Mourinho ha sumat aquest dissabte la seva quarta victòria consecutiva en la Premier (2-0) per dormir líder a l’espera del que succeeixi aquest diumenge en la visita del Leicester a Anfield. El City, amb només tres victòries en 8 jornades (i un partit ajornat), és 10è a 8 punts dels Spurs, en la que és la pitjor arrencada de Guardiola en la seva exitosa trajectòria com a entrenador. Tot un repte el que té per davant el tècnic català.

Era el 24è enfrontament entre Mourinho i Guardiola, el ‘clàssic’ de les banquetes d’aquest segle, disputat amb múltiples samarretes cada un des d’aquells quatre duels entre Barça i Inter en la Champions 2009-10 (el saldo és d’11 a 7 per a Pep, amb 6 empats). Una turbulenta relació que travessa un moment tranquil (un volcà adormit, en qualsevol cas), malgrat que ‘Mou’ va caldejar la prèvia a compte de les suposades pressions de la seva nèmesi perquè Sterling tornés de la concentració de la selecció anglesa. «Potser Mourinho és metge i no ho sé», li va respondre el de Santpedor. Les polèmiques entre tots dos ja no són el que eren.

Mourinho i Guardiola donen instruccions durant el xoc. / NEIL HALL (EFE)

Sterling no va ser titular, però Guardiola va poder per fi comptar amb un ‘nou’ en el seu onze, Gabriel Jesús, després d’haver d’improvisar en aquest difícil inici de curs davant les lesions del brasiler i d’Agüero, que va veure tot el partit des de la banqueta. Ferran Torres va poder així tornar a la banda, i en el primer minut va estar a punt de marcar arrencant des de l’esquerra.

El valor afegit de Kane

Tothom tenia al cap el mateix guió per al duel: la pilota per al City i el Tottenham protegit enrere per sortir al contraatac. Que el Tottenham s’avancés als cinc minuts ho va reafirmar. Va marcar Son, apareixent a l’esquena de la defensa per recollir una passada vertical d’Ndombélé, tot i que mig gol cal anotar-lo a Kane, que es va endur per davant els dos centrals (Rúben Dias i Laporte) per crear un espai perfectament aprofitat pels seus companys.

El davanter anglès va marcar poc després d’un espectacular contraatac, però va ser anul·lat immediatament per fora de joc a l’última passada. El Tottenham no va tenir gaires més ocasions en la primera meitat, en què el domini ‘citizen’ anava creixent alhora que disminuïen les sortides en velocitat locals. El City va arribar a empatar amb un xut col·locat de Laporte amb una passada de Gabriel Jesús, però l’àrbitre va ser convidat a consultar el monitor i va veure el clar control amb el braç del davanter.

Alderweireld impedeix la rematada de Gabriel Jesús. / CLIVE ROSE (AFP)

El City creia en la seva fórmula, però també el Tottenham, embotellat en el primer tram de la segona meitat. Semblava que en alguna ocasió la pilota travessaria el bosc de cames de l’àrea local. Però quan més tranquil vivia Ederson, va veure com amb un cop de pilota de la defensa i una passada profunda de Kane, Lo Celso es plantava davant d’ell i el batia 30 segons després d’entrar al camp (m. 65). L’ego de Mourinho, autoproclamat ara ‘The Experienced One’, va haver d’arribar a l’altura del London Eye.

Tottenham, 2 – Manchester City, 1

Tottenham: Lloris; Aurier; Aderwireld (Rodon, m. 85), Dier, Reguilón; Sissoko, Hojbjerg; Bergwijn (Moura, m. 73), Ndombélé (Lo Celso, m. 65), Son; Kane. Entrenador: José Mourinho.

Notícies relacionades

Manchester City: Ederson; Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo; De Bruyne, Rodrigo, Bernardo Silva (Foden, m. 72); Mahrez (Sterling, m. 72), Gabriel Jesús, Ferran Torres. Tècnic: Pep Guardiola.

Goles: 1-0 (m. 5), Son; 2-0 (m. 65), Lo Celso.