la crítica

Beckenbauer: «Ara el món es riu de nosaltres»

El 'Kaiser' censura la derrota alemanya contra Espanya però advoca per la continuïtat de Löw a la banqueta de la seva selecció

segea32833171 spo01 m nich  alemania  17 02 2016   fotograf a fechada el 1201120184532

segea32833171 spo01 m nich alemania 17 02 2016 fotograf a fechada el 1201120184532 / MARC MUELLER

1
Es llegeix en minuts

Franz Beckenbauer es va manifestar aquest divendres a favor que Joachim Löw continuï com a seleccionador alemany i també va advocar per la tornada de Thomas Müller al combinat nacional després de la derrota per 6-0 soferta davant Espanya, per la qual «ara el món es riu de nosaltres», segons va comentar al diari local ‘Bild’. «Müller donaria impuls a l’equip, com al Bayern en les fases difícils de joc», va dir l’exjugador de 75 anys en una entrevista al diari alemany.

Respecte al seleccionador Löw, l’extècnic de la selecció campiona del món del 1990 es va mostrar a favor de la seva continuïtat. «Per descomptat que ha de continuar i abordar l’Eurocopa. El partit, al cap i a la fi, l’ajuda a treure noves conclusions», va indicar. A la pregunta de si la transformació (de la selecció) forçada per Löw hauria de ser tallada ara i si no hi hauria d’haver una tornada no només de Müller, sinó també de Boateng i Hummels, Beckenbauer va ser clar. «Si no funciona en els últims tres partits internacionals al març abans de l’Eurocopa, Jogi haurà de canviar de rumb», va afegir.

Sense un líder clar

Notícies relacionades

Sobre el partit contra Espanya, el ‘Kaiser’ va dir que cal superar-lo. «L’equip alemany no va fer res, va tenir una apagada total. Ara el món es riu de nosaltres. Afortunadament, males actuacions així són rares en la selecció alemanya. Per això, no s’ha d’exagerar», va apuntar. Beckenbauer va afirmar, no obstant, que l’equip de Löw té un «problema de lideratge en el terreny de joc». «Necessites un líder, justament quan les coses no van bé», va afegir.

La derrota per 6-0 a la Lliga de Nacions va ser la derrota més gran d’una selecció nacional alemanya en un partit oficial en la història de la Federació Alemanya de Futbol (DFB).