Espanya-Alemanya (6-0)

Una Espanya desfermada es posa les botes davant Alemanya

Ferrán Torres es consagra amb tres gols en una exhibició general de tot l'equip espanyol

La selecció de Luis Enrique desencadena el desastre en una Alemanya desdibuixada a Sevilla

GRAFCAT4603. SEVILLA, 17/11/2020.- Los jugadores españoles celebran el tercer gol de su equipo durante el partido de la sexta jornada del grupo 4 de la primera fase de la Liga de las Naciones que las selecciones de España y Alemania disputan esta noche en el estadio de La Cartuja de Sevilla. EFE/José Manuel Vidal

GRAFCAT4603. SEVILLA, 17/11/2020.- Los jugadores españoles celebran el tercer gol de su equipo durante el partido de la sexta jornada del grupo 4 de la primera fase de la Liga de las Naciones que las selecciones de España y Alemania disputan esta noche en el estadio de La Cartuja de Sevilla. EFE/José Manuel Vidal / José Manuel Vidal (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Espanya estava davant un partit decisiu, qualificat de final, assenyalat per animar les esperances en el futur immediat. Per a això havia de guanyar davant una Alemanya temible del centre del camp cap endavant, i ho va aconseguir amb una solvència inesperada, amb una superioritat aclaparadora i una bona dosi de gols que va trobar gràcies a la implicació i a la intensitat col·lectiva, clarament superior a un rival amb un aire de desgana en el seu joc que no va fer acte de presència. 

Els gols van ser un alliberament per a Luis Enrique, una dosi de confiança que va portar Espanya al camí de l’exhibició, un festival d’atac i un entusiasme vehement davant una Alemanya que va jugar amb una marxa menys que una Espanya que s’ha classificat per a la final a quatre de la Lliga de Nacions, en una seu encara per definir d’aquí un any, l’octubre del 2021. Ferrán Torres es va consagrar com una aposta sòlida de la selecció, amb tres gols per coronar un partit superb.

Festival

L’únic que havia passat a favor d’Espanya en els primers deu minuts havia sigut una falta just al caire de l’àrea alemanya que Neuer va parar amb més mèrit que el xut de Sergio Ramos. No li va fer falta més per posar-se per davant, ho va aconseguir gràcies a un cop de cap imperial de Morata per convertir en gol un servei de córner de Fabián, i a partir d’allà va començar el festival. 

Havia sigut un premi matiner per a una selecció més voluntariosa que superior al rival, però això va canviar immediatament. El que va passar en el partit van ser tres ocasions de perill creixent generades per Ferrán Torres, una previsió del que havia d’arribar: desenes d’ocasions, una superioritat humiliant per als alemanys i parades de Neuer, l’únic positiu de la selecció de Löw. 

L’equip alemany va desaparèixer després del primer gol espanyol de la gespa de La Cartuja, on Espanya va començar a guanyar confiança fins a encadenar minuts de clara superioritat. Va empènyer amb insistència l’equip de Luis Enrique, va minimitzar el rival i va merèixer els gols que van arribar abans del descans. 

Els pupils de Guardiola

Koke, després de dos anys sense estar amb la selecció, ha passat directament a ser un titular important  en el partit més important de la selecció fins a l’estiu. És part d’aquesta facció per assentar en la selecció, també Canales, Ferrán, Dani Olmo o un Rodri que demana pas. De tots ells, van ser els pupils de Guardiola al Manchester City els que es van alçar per sobre de la resta. Rodrigo Hernández en la contenció i Ferrán Torres en el desbordament van ser puntals de la selecció, els dos amb gol.

A l’intent de reacció de dignitats alemanya després del descans, Espanya va contestar amb robatoris de pilota que, automàticament eren ocasions de perill. Així va arribar una incursió imparable de Gayà, que li va regalar el gol a Ferrán Torres. Ja gairebé en el descompte, una altra incursió de Gayá va acabar amb gol últim gol, el sisè d’Oyarzabal, la cirereta a una nit històrica.

Lesió de Ramos

Entre els problemes solucionats per Luis Enrique hi ha la recerca d’un acompanyant de Ramos per al centre de la defensa, amb Pau Torres cada dia més consolidat en aquesta funció de corrector de Sergio Ramos que necessita el capità. 

Notícies relacionades

El capità de la selecció i del Madrid se’n va haver d’anar a la banqueta abans del descans amb una molèstia aguda a la cama dreta, una lesió muscular menys intensa que la que va patir abans dels deu minuts Canales, les úniques notes negres en la nit de la selecció. 

Més enllà d’una última victòria encoratjadora, si alguna cosa ha confirmat aquesta finestra de partits internacionals és que Unai Simón ha pres la davantera en la carrera per arribar com a porter titular de la selecció a l’Eurocopa. El de l’Athletic ha sigut titular en els tres partits per davant dels inèdits De Gea i Kepa. 

Fitxa del partit:

ESPANYA 6