DECISIÓ POLÈMICA I INSÒLITA

La Lliga Asobal d'handbol es posa la mascareta a Lleó

La nova normativa de la Junta de Castella i Lleó obliga a utilitzar mascareta en totes les competicions nacionals no professionals disputades sota sostre

jmexposito55353813 graf8482  le n  10 10 2020   el jugador del abanca ademar go201010201100

jmexposito55353813 graf8482 le n 10 10 2020 el jugador del abanca ademar go201010201100 / J Casares

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Ha sigut la imatge insòlita de la jornada: un  partit de la Lliga Asobal d'handbol  disputat amb  mascaretes. La nova normativa imposada per la  Junta de Castella i Lleó, que ha entrat en vigor aquest mateix dissabte, ha obligat els jugadors de l' Abanca Ademar de León  i del  Liberbank Sinfin de Santander  ha disputar la trobada amb els tapaboques, malgrat que tots ells havien donat  negatiu en els tests PCR  als que s'havien sotmès hores abans.

El  Consell Superior d'Esports  permet a les federacions i als Governs autonòmics decidir si l'ús de la mascareta ha de ser obligatori no només en l'esport federat d'àmbit autonòmic, sinó en  les competicions nacionals i internacionals que es desenvolupin a cobert al seu territori, com és el cas de la Lliga Asobal. Contra la decisió de la Junta ja s'han aixecat veus per part dels clubs i de l'Associació de Federacions Esportives (Afedecyl), que ha demanat una immediata rectificació.

De moment, només Castella i Lleó ha optat per decretar aquesta obligatorietat, de la que  queden exemptes les competicions denominades professionals, on hi ha, a més de la Primera i Segona Divisió de futbol masculí, la lliga ACB. És a dir, el San Pablo Burgos i els seus rivals no hauran de jugar amb mascareta, però  el Perfumerías Avenida, de la lliga femenina de bàsquet, s'ha saltat la norma  aquest dissabte a l'enfrontar-se a l'Araski (victòria de Salamanca per 86-49) sense mascaretes a cap dels dos equips.

Notícies relacionades

L'entrenador de l'Abanca Ademar,  Manolo Cadenes, va qualificar després de la  victòria contra el Liberbank (31-23)  d'«absurda» i «rara» la situació. «Si s'arregla la situació provocada per la pandèmia, aquesta tarda a Lleó s'ha donat exemple», va assenyalar el tècnic, igualment irònic al dir que «segur que qui va prendre aquesta decisió és que coneix el tema».

Cadenas ha recalcat la dificultat de jugar amb la mascareta: «Et sents atabalat i no es respira igual, per descomptat, per això quan es fa esport es recomana treure's la mascareta». A més, ha criticat que un altre equip castellanolleonès, el  Valladolid, hagi disputat amb normalitat el seu partit contra el  Barça  al Palau (una  brutal pallissa blaugrana per 50-24): «No ha sigut gaire normal que si el Barcelona-Valladolid s'ha jugat sense mascareta, nosaltres ho hàgim hagut de fer».