DUEL CATALÀ A SEGONA DIVISIÓ

L'Espanyol dicta la llei del més fort a la Nova Creu Alta

L'equip de Moreno derrota amb esforç un voluntariós rival amb un gol de Nico Melamed

Els arlequinats, que es van refer d'un mal inici, van tornar a deixar escapar un punt en el tram final

jmexposito55261401 twitter espanyol201004192030

jmexposito55261401 twitter espanyol201004192030

4
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Nico Melamed li faltaven encara més de 10 anys per venir al món l’última vegada que l’Espanyol va visitar la Nova Creu Alta. Trenta anys després d’aquell últim enfrontament, amb els periquitos i el Sabadell altre cop a Segona, el migcampista de Castelldefels ha decidit un vistós duel català (0-1) que l’Espanyol va poder deixar sentenciat en la primera meitat, però que el conjunt arlequinat també va tenir opcions d’emportar-se’l en la segona, quan va oferir la seva millor versió abans que el Nico dictés la llei del més fort.

L’Espanyol arribava a Sabadell sense haver encaixat cap gol i va sortir de la Nova Creu Alta amb la mateixa condició d’imbatut. I el Sabadell, que anhelava sumar els primers punts de la temporada, segueix amb el caseller a zero després de tres jornades.

El conjunt de Vicente Moreno va començar passant per sobre d’un rival apocat, però després d’esquivar el que podia haver sigut una golejada abans del descans, el Sabadell es va animar en la segona meitat, va agafar el control del partit i va gaudir de tres ocasions consecutives per batre Diego López. No ho va aconseguir i ho va acabar pagant amb la derrota.

«Ja sabem que en aquesta categoria els partits seran tots molt treballats, amb molta dificultat −va analitzar l’espanyolista Fran Mérida−. Hem tingut ocasions claríssimes, ens ha faltat materialitzar-ne alguna per donar-nos tranquil·litat. Però hem sabut competir i esperar el nostre moment».

El seu moment va arribar en l’últim tram, com les dues derrotes anteriors del Sabadell (Rayo i Mallorca), materialitzades en l’últim quart d’hora. «En línies generals el partit ha anat com les dues jornades anteriors  −es va lamentar el central local Aleix Coch−. L’equip ha competit contra rivals que lluitaran per l’ascens. Però els detalls marquen la diferència en aquesta categoria, ho hem de millorar».

Vargas, brillant

Vicente Moreno va disposar un trident amb Vargas, Puado i Wu Lei que va tornar boig el Sabadell. Sobretot l’argentí, que des de la banda dreta, on va tenir un gran recolzament en Miguelón, va crear perill constantment. Als tres minuts ja va arribar a la línia de fons i va deixar enrere per a Darder, que no va poder rematar amb prou força. Abans dels 10 minuts Puado va xutar a la vora del pal i va llançar un contraatac que Wu Lei va malgastar sol davant Mackay. Després el porter es va lluir davant Puado i va aturar un xut molt centrat de Darder en una jugada embolicada dins l’àrea.

L’Espanyol va tornar a sortir embalat del vestidor, però després d’una jugada còmica que no va acabar en el 0-1 de miracle, els canvis d’Antonio Hidalgo li van donar un altre aire al Sabadell. Una pífia de Diego López va deixar la pilota morta davant Guruzeta, que la va enviar a Terrassa. Immediatament, el porter gallec va salvar l’honor amb dues intervencions de mèrit.

Marc Roca al Bayern

Moreno va moure les seves peces. Va sortir Raúl de Tomás, aquesta vegada irrellevant, i també Nico, que va tenir una gran actuació culminada amb el gol de la victòria. Calero va tallar un mal rebuig de la defensa arlequinada i va ficar la pilota en profunditat per al jove del planter, que va batre amb calma Mackay en la seva sortida. Un altre cop per al conjunt vallesà.

Moreno va fer debutar Keidi Baré i, amb els tres punts ja al sarró, l’Espanyol va anunciar oficialment a les xarxes la venda de Marc Roca al Bayern, mentre segueix pendent la possible arribada d’un nou, sempre amb l’opció de Stuani en l’aire.

Fitxa tècnica

Sabadell Mackay; Jaime, Juan Ibiza, Grego Sierra; Óscar Rubio, Ángel, Undabarrena, Néstor, Ozkoidi; Juan Hernández, Guruzeta. Entrenador: Antonio Hidalgo. Canvis: Aleix Coch per Jaime (m. 50); Adri Cuevas per Juan Hernández (m. 57); Víctor García per Ángel (m. 57); Aarón Rey per Guruzeta (m. 76); Héber per Néstor (m. 77).

Espanyol: Diego López; Miguelón, Cabrera, Calero, Pedrosa; David López, Fran Mérida; Vargas, Darder, Wu Lei; Puado. Entrenador: Vicente Moreno: Canvis: De Tomás per Vargas (m. 61); Óscar Gil per Miguelón (m. 71); Nico Melamed per Wu Lei (m. 71); Dídac per Pedrosa (m. 86); Keidi Baré per Mèrida (m. 86).

Gol: 0-1, Nico Melamed supera la sortida de Mackay (m. 84).

Notícies relacionades

Àrbitre: Gorostegui Fernández, basc. Va amonestar Néstor (m. 71), Darder (m. 88) i David López (m. 94).

Estadi: Nova Creu Alta (sense públic).