PERSÈPOLIS-AL SADD (0-1)

L'Al Sadd de Xavi cau en vuitens de la Champions asiàtica

El conjunt qatarià va estar negat de cara a porta i va encaixar el gol definitiu en el minut 88

jmexposito55140821 sadd s coach xavi  r  reacts during the afc champions league200927210158

jmexposito55140821 sadd s coach xavi r reacts during the afc champions league200927210158 / MUSTAFA ABUMUNES

2
Es llegeix en minuts

L’Al Sadd qatarià dirigit per l’exblaugrana Xavi Hernández, que compte amb l’ex del Vila-real Santi Cazorla com a estrella de l’equip, va caure aquest diumenge eliminat davant el Persèpolis iranià en vuitens de final de la Champions League Asiática (AFC), amb un gol en el minut 88, després d’un partit per a l’oblit. 

Després de l’aturada pel coronavirus, la ronda eliminatòria de l’AFC va arrencar a Qatar amb un enfrontament que es preveia disputat però que va començar amb mal peu, amb moltes imprecisions de passades, poques idees a la frontal de l’àrea i pobres definicions en els un contra un per part dels dos equips. 

El quadro de Xavi va saltar al terreny de joc amb les idees clares, amb molt ordre i disciplina a la zona defensiva i enmig del camp, però incapaç de penetrar la barrera del conjunt iranià, que des d’un primer moment va tancar files i es va limitar a anar al contraatac. 

L’Al Sadd va buscar porta però no la va trobar des de les botes del seu davanter centre, l’algerià Baghdad Bounedjah, que es posava les mans al cap cada vegada que arribava a l’àrea rival i no trobava ni recolzaments ni espais per disparar. 

Recital sense premi de Cazorla

Cazorla, el millor del partit, va organitzar el joc des d’una posició més enrere de l’habitual i va destacar amb passades d’escàndol, joc a primer toc i creant espais que els seus companys d’equip no van saber aprofitar.

A falta de tècnica i disciplina, el Persèpolis va treure pit en la segona meitat i va estirar ganes, físic i persistència, amb accions al contraatac liderades pels seus dos laterals i el seu davanter centre, l’iranià Issa Alekasair. Aquest va marcar l’únic gol del partit quan tot indicava que la trobada se n’aniria a la pròrroga, al rematar una pilota d’un córner posat al primer pal i col·locar-lo al centre de la porteria del porter Saad al Sheeb, que no va veure venir el cuir (m. 88). 

Notícies relacionades

En el temps de descompte, el partit es va anar escalfant i l’àrbitre sud-coreà Hyung-Jin Ko va començar a repartir targetes, una d’elles vermella directa per al lateral dret del Persèpolis, Siamak Nemati, per conducta violenta. 

Amb aquest resultat, l’equip de Xavi Hernández, que fins ara havia sigut el més golejador de la fase de grups de l’AFC amb 14 gols, abandona la competició que es disputa a Qatar i en la qual també participen equips com el Vissel Kobe, del també exblaugrana Andrés Iniesta