SEGONA DIVISIÓ

El Girona cau a Gijón en la seva estrena

Dos gols de Djurdjevic donen a l'Sporting de David Gallego la seva tercera victòria consecutiva

rpaniagua55125843 laliga 26 09 2020 la liga sporting de gijon   girona que ha 200926203649

rpaniagua55125843 laliga 26 09 2020 la liga sporting de gijon girona que ha 200926203649

3

El Girona va encaixar un gol en el minut 49 quan ja estava jugant sense davanter perquè Pablo Moreno,  inèdit en el primer temps, havia sigut substituït per Ramalho en el descans per reforçar la defensa després de l’expulsió de Franquesa. I amb 1-0, i després 2-0, al marcador, Francisco no va fer entrar dos davanters fins que faltaven 10 minuts per acabar. Van ser Zeballos i el jove del filial Pau Víctor.

Sense Stuani, el Girona no té gol. Ni tampoc sap gaire bé a què vol jugar. El davanter uruguaià no va estar al Molinón per sanció, però ningú pot assegurar que diumenge jugui contra el Fuenlabrada a Montilivi ni que continuï a Girona més enllà del 5 d’octubre.

Error de Bernardo

Amb la plantilla encara per reconstruir després de la patacada del no-retorn a Primera Divisió, amb molts joves, que tenen tant talent com absència de rodatge en la categoria, el Girona va perdre en la seva estrena al camp de l’Sporting de Gijón en un partit en què, en el primer temps, no va saber aprofitar l’avantatge de jugar amb un més per acabar desapareixent, en el segon, quan ja jugant 10 contra 10, per la innocència de Franquesa, un error de Bernardo va facilitar el primer gol a Djurdjevic.

Una imprudència, o més aviat un pecat de joventut, com va ser l’entrada de Gaspar Campos amb la planxa sobre el turmell de Bernardo, semblava que podia servir per desterrar els dubtes del Girona. Els de Francisco arribaven a Gijón fent-se massa preguntes. ¿Com es guanya, o es marquen gols, sense Stuani? ¿L’uruguaià acabarà marxant o es quedarà? ¿Marxaran i arribaran molts jugadors abans del 5 d’octubre? Uns interrogants que marcaven l’estrena del Girona a la Lliga, en aquest atípic debut en la tercera jornada, i que, es vulgui o no, estaven en el subconscient dels jugadors.

Aparició del VAR

L’Sporting es quedava amb 10 jugadors. I la imprudència de Gaspar Campos va ser una invitació perquè el Girona es tragués els dubtes de sobre i s’atrevís a jugar a futbol. Amb Monchu i Samu Sáiz buscant la pilota i Gumbau intentant arribar a dalt per trepitjar l’àrea, el Girona va disposar de suficients oportunitats per batre Diego Mariño. Però no hi era Stuani.

Gumbau, Monchu, una altra vegada Gumbau... Un grapat d’oportunitats perdudes jugant amb una superioritat numèrica que, per a desgràcia dels gironins, es va acabar en l’últim minut de la primera meitat quan el VAR va fer rectificar l’àrbitre. Muñiz Ruiz havia castigat amb targeta groga una entrada de Franquesa, tan innecessària i potser encara més innocent que la de Campos, però des del vídeoarbitraje li van dir que havia de ser vermella.

La segona meitat s’hauria de jugar amb 10 jugadors per cada equip i, veient que el jove Pablo Moreno no havia aconseguit fer-se veure al paper de substitut de Stuani, Francisco va decidir passar a jugar sense cap referència a dalt canviant la promesa cedida pel Manchester City per Ramalho.

Ocasió de Jairo

El Girona renunciava a tenir presència en atac, però tampoc va tenir solidesa a darrere. Encara no s’havien jugat ni cinc minuts del segon temps quan un greu error de Bernardo, i en aquest cas no és problema de la joventut, va permetre a Djurdjevic, a qui el colombià havia regalat la pilota, superar Muric amb un gran xut des de fora de l’àrea.

L’1-0 va deixar molt tocat el Girona i, tot i que Jairo va vorejar l’empat en una jugada individual, Djurdjevic va marcar el 2-0 deu minuts més tard del seu primer gol en una jugada en què Bernardo va tornar a aparèixer en la fotografia. Amb dos gols en contra, Francisco va moure la banqueta, però la manca de davanters fets i provats en el futbol d’elit, va fer entrar a dos centrecampistes (Granell i Kebé).

Els dos puntes, Zeballos i el jove Pau Víctor, van entrar a 10 minuts del final quan l’Sporting encara hauria pogut marcar un parell de gols més a un equip amb els braços baixats.

Sporting, 2; Girona, 0

Sporting: Mariño; Bogdan, Babin, Borja López, Pablo García; Javi Fuego, Pedro, Gaspar, Aitor (Cumic, m. 49), Manu Garcia (Pérez, m. 92); Djurdjevic (Álvaro Vázquez, m. 75).

Girona Muric; Calavera, Juanpe, Bernardo, Franquesa; Monchu (Zeballos, m. 79), Gumbau (Granell, min.64), Valery (Kébé, min.64), Jairo (Pau Víctor, min. 79), Samu Sáiz i Pablo Moreno (Ramalho, min.46).

Gols: 1-0, Djurdjevic (m. 49); 2-0, Djurdjevic (m. 60).