COMPROMÍS DEL CSD

La lliga femenina de futbol serà professional la temporada 21-22

Irene Lozano assegura que «la societat el demanda» i que la mesura «tindrà un enorme valor pedagògic»

irene-lozano

irene-lozano

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La lliga femenina de futbol serà professional la temporada vinent (2021-22). Aquest és «ferm compromís» que en nom del Govern ha remarcat aquest divendres la presidenta del Consell Superior d’Esports (CSD). Per Irene Lozano, la societat el demanda i les futbolistes mereixen que es reconeguin els seus drets. L’anunci arriba poques setmanes després que el BOE publiqués el llargament demandat conveni col·lectiu per a les futbolistes de Primera Divisió. Convertir la lliga en professional és el següent pas cap a la normalització, que ara sembla pròxim.  

«El Govern té el compromís de professionalitzar la lliga de futbol femenina per a la temporada vinent. M’agradaria que tinguéssim una de les millors lligues femenines d’Europa i la manera de fer-ho és fent-les professionals», ha assenyalat Lozano en l’entrega dels Premis Lilí Álvarez de Periodisme que distingeixen els treballs periodístics que més hagin contribuït a la difusió i defensa de la igualtat entre dones i homes en l’àmbit esportiu.

Per a Lozano, la professionalització del futbol femení és necessària perquè les «dones futbolistes s’ho mereixen». «La societat el demanda i el Govern té el compromís ferm. Espero que puguem celebrar aquest primer partit professional com una gran fita, que a més tindrà un enorme valor pedagògic», ha manifestat la presidenta del CSD.

Reconeixement a Alhambra Nievas

Notícies relacionades

En l’acte organitzat per l’Institut de la Dona s’ha homenatjat l’àrbitre i exjugadora de rugbi Alhambra Nievas, millor col·legiada de l’any el 2016, que s’espavila en un món «especialment dur» de l’arbitratge. «De les 1.268 persones representades en els comitès tècnics d’arbitratge, el 68% són homes, i una de les nostres dones va assolir el màxim reconeixement internacional», ha destacat Lozano.

En l’acte també van participar la directora de l’Institut de la Dona, Beatriz Gimeno Reinoso, i la Secretària d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere, Noelia Vera Ruiz-Herrera. Els professionals premiats van ser els periodistes Ana José Cancio (RNE), Marian Rebolledo (Aragó TV) i Miguel Barbero (‘ABC’), i el fotògraf Pablo García (‘Marca’). 

Temes:

Futbol