EL PRIMER TÍTOL DE LA TEMPORADA DE BÀSQUET

Campazzo aniquila el Barça a la final de la Supercopa

L'equip de Jasikevicius va competir fins al final, però el base va salvar el Madrid amb una actuació magistral a l'últim quart

zentauroepp54914631 campazzo200913215422

zentauroepp54914631 campazzo200913215422 / Ramon de la Rocha

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Hi ha jugadors que es guanyen fins a l'últim euro del seu sou a base d' aparicions estel·lars  quan més els necessita el seu equip. Facundo Campazzo és un exemple perfecte d'aquesta asseveració. No estranya que el base argentí tengui flirtejos amb la NBA. El seu talent i determinació van resultar claus per deixar a Sarunas Jasikevicius sense el seu primer títol del curs. El Barça va competir fins al final pero Facu va salvar al Madrid amb una actuació magistral en l'últim quart del xoc (72-67).

L' MVP de la Supercopa de Tenerife  va concluir la final amb  21 punts,  un menys que la gran estrella blaugrana, un  Nikola Mirotic  que va fallar un tir lliure molt important amb empat a 67 a 43 segons del final. Campazzo va anotar a continuació una cistella inversemblant i  Rudy  va complicar encara més les coses amb un robatori a Hanga. L'hongarès coronaria la seva pèssima actuació  fallant el triple que hauria portat el xoc a la pròrroga  en l'últim sospir i Rudy va certificar la victòria del conjunt blanc. 

Intensitat defensiva

Fins aquest desenllaç el pols es va mantenir  molt equilibrat, amb ratxes d'uns i altres en una final marcada pel predomini de les  defenses i les dificultats per anotar. Aquesta  intensitat  ha de ser una de les senyes d'identitat del nou Barça dirigit pel tècnic lituà. 

«He vist trossets del Barça  que volem. Sentim dolor, però cal ser optimistes», va dir Jasikevicius

«He vist trossets del Barça

És cert que el conjunt català ha perdut les dues primeres finals després del relleu a la banqueta. Va caure a la Lliga catalana al Palau davant l'Andorra i aquest diumenge contra el Madrid en el primer títol oficial de l'any. També és veritat que la sequera de trofeus segueix augmentat.

La Supercopa, per exemple, es resisteix des del 2015, mentre que la Lliga no es guanya des del 2014. Però  les sensacions del nou projecte són bones.  La decepció després de la patacada a la Lliga davant el Baskonia, que va suposar l'adeu de Pesic , ha deixat pas a un cert optimisme amb Saras. 

La cinquena de Calathes

L'exbase va valorar el duel amb sinceritat. «He vist trossets del Barça que volem construir. Ens fa mal perdre, però hem de ser optimistes. Hem competit molt bé, tot i que al Barça amb això no n'hi ha prou. Cal guanyar», va remarcar Jasikevicius. L'equip català ho va poder fer, ja que si bé va començar amb dubtes el partit, va anar creixent gràcies a la seva bona defensa. Va deixar el Madrid amb 13 punts en el segon quart i va marxar per davant al descans (31-31).

 L'eficàcia d' Abalde  va acompanyar  Campazzo Thompkins  va tancar el tercer acte amb una gran acció que posava per davant els blancs (50-49). Mirotic i Abrines van manar les operacions del Barça en el tram decisiu, però la quinta falta de Calathes, l'únic fitxatge culer, va suposar un cop a tres minuts del final. Heurtel  va aportar a la fi i el Barça es va mantenir en la pugna contra un Campazzo salvaje  disposat a tot per aixecar el que pot ser el seu últim títol amb la samarreta del Madrid. 

REIAL MADRID, 72; FC BARCELONA, 67

Reial Madrid: Campazzo (21), Carroll (2), Abalde (11), Deck (11) i Tavares (2) -quintet inicial- Garuba (3), Laprovittola (2), Llull (8), Thompkins (5), Randolph (3) i Rudy (4). 7 de 25 triples. 29 rebots, 6 ofensius (Tavares, 7). 6 assistències Campazzo, 2).

Notícies relacionades

FC Barcelona: Calathes (11), Heurtel (4), Claver (1), Mirotic (22) i Oriola (2) -quintet inicial- Abrines (10), Davies (12), Hanga (1), Bolmaro (4) i Smits (-). 5 de 19 triples. 35 rebots, 7 ofensius (Davies, 8). 11 assistències (Calathes, Hanga i Davies, 3).

Parcials: 18-14, 13-18, 19-17 i 22-18