PRETEMPORADA ATÍPICA DELS DE ZIDANE

El Madrid omple la guardiola

El club blanc ha recaptat gairebé 100 milions d'euros en vendes, l'última, la de James a l'Everton

El noruec Odegaard de moment és l'única novetat de l'equip per a la nova temporada

54832176 60

54832176 60

2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Un estiu més, en el nou projecte de Zidane al Reial Madrid s’acumulen les vendes, les sortides poc comprensibles per als mortals i els estalvis a la caixa forta del Santiago Bernabéu, però les novetats sobre el terreny de joc són les explicades i, amb menys volum d’aposta, és més fàcil fallar.

El club blanc ha venut, o es desfarà, de talent jove a canvi d’una bona recaptació i que Zidane pugui estirar, un any més, una plantilla amb Modric, Marcelo, Ramos, Benzema i Kroos per sobre de la trentena. 

Encara a mitja pretemporada (aquest dimecres era el primer amistós davant el Rayo Vallecano a Valdebebas, suspès per un cas sospitós de coronavirus en el rival) abans d’iniciar la Lliga el 20 de setembre a Sant Sebastià, l’única novetat és la tornada un any abans del previst del noruec Martin Odegaard i els rumors de possibles fitxatges semblen en perill d’extinció. A més, els dubtes planen sobre el gran fitxatge de l’últim lustre, un Eden Hazard que segueix en plena recuperació de la lesió en un turmell, sense minuts en els dos partits amb Bèlgica. 

Encara en una època de crisi galopant, l’operació sortida al Reial Madrid s’ha accelerat com si les arques estiguessin buides, com si s’anés a afrontar una ambiciosa renovació de la plantilla (que tampoc serà el moment) o com si la gran inversió en el francès del PSG Mbappé, el desig més arrelat, fos imminent (que tampoc ho serà).

Gairebé 100 milions

El Madrid acumula gairebé 100 milions d’euros recaptats en set vendes, més cinc préstecs de jugadors. El relleu generacional quedarà una altra vegada camuflat per l’equip de les tres Champions seguides, tot i que en la temporada precedent ja es va mostrar incapaç davant un gallet europeu com el Manchester City de Guardiola. 

Alguns, com Kubo (al Vila-real), Brahim (al Milà), fins i tot Ceballos (un altre any a l’Arsenal) i Reinier (dos anys al Borussia de Dortmund) han marxat cedits i al club conserven l’esperança que comptin per a Zidane en un futur pròxim. 

Són diferents els casos d’Achraf Hakimi (a l’Inter de Milà per 40 milions) i Óscar Rodríguez (nou jugador del Sevilla a canvi de gairebé 15 milions) venuts davant la falta d’entusiasme de Zidane amb ells. El mateix que li falta amb Sergio Reguilón, que té opulents pretendents, sobretot el Manchester United, que li ofereix un gran contracte i el protagonisme esportiu que se li nega a Valdebebas, tot i que també pot sortir cedit. 

Inamovible Bale

Notícies relacionades

Amb tot, la pedra a la sabata continua sent Gareth Bale, un problema econòmic per al club i un enutjós inconvenient esportiu per a Zidane. El gal·lès, que torna aquest dimecres a Valdebebas, és el que més difícil ho té per tornar a ser important amb el francès a la banqueta, però també és el futbolista més ben pagat de la plantilla (amb dos anys més de contracte) i sembla que és el que menys ganes té de marxar. 

L’última venda ha sigut una de les necessàries per al club, uns anys després del que tots haguessin volgut: James Rodríguez a l’Everton de Ancelotti per 25 milions d’euros (va costar 75 milions el 2014). La resta de la recaptació arriba de les vendes de quatre del planter, per poc més de 10 milions d’euros: Javi Sánchez al Valladolid, Jorge de Frutos i Dani Gómez al Llevant i Alberto Soro al Granada. També han tornat a la disciplina blanca Lunin i Odriozola, part poc transcendent dels 28 futbolistes amb qui treballa Zidane, incloent-hi els descartats Mayoral i Marinano.