a Jamaica

Usain Bolt, positiu per coronavirus

L'estrella de l'atletisme va celebrar divendres el seu 34è aniversari amb una festassa

bolt

bolt

1
Es llegeix en minuts

El jamaicà Usain Bolt, el millor velocista de la història, ha donat positiu per coronavirus, han informat aquest dilluns mitjans locals. Bolt, segons el ‘Jamaica Observer’, va celebrar divendres passat el seu 34è aniversari amb una festassa i s’havia fet el test perquè havia de viatjar a l’estranger per negocis. L’atleta s’ha aïllat a la seva residència.

El positiu de Bolt es produeix enmig d’un augment dels contagis a Jamaica, amb 116 nous casos en 24 hores aquest diumenge, el que suposa un rècord d’increment en només un dia. El nombre total de casos positius confirmats és de 1.413 i el de morts, de 16. La seva població és de 2,9 milions de persones.

Reunions i celebracions

Notícies relacionades

Les autoritats atribueixen part de l’increment a les reunions i celebracions que van tenir lloc la primera setmana d’agost quan es va commemorar la independència de Jamaica. A l’abril, Bolt va mostrat la seva vena humorística per il·lustrar el distanciament social a què obliga la pandèmia de la Covid-19 amb una foto de la seva arribada victoriosa a la final olímpica dels 100 metres de Pequín el 2008, amb un gran avantatge sobre els rivals.

La foto reflecteix el particular ‘social distancing’ (distanciament social) que Bolt mantenia en els bons temps amb els seus rivals a la pista. El missatge gràfic del plusmarquista mundial dels 100 i els 200 metres es va propagar llavors ràpidament a les xarxes socials. Bolt, retirat de les pistes després dels Mundials de Londres del 2017, va col·laborar en una campanya mundial que recomana quedar-se a casa per la pandèmia de coronavirus, penjant vídeos en què apareix fent exercici físic a casa amb una pilota de futbol, esport al qual és molt aficionat.