EL DESENLLAÇ DE LA TEMPORADA

La revàlida de Griezmann: «Sabem el que hem de fer per guanyar»

La fase final de Lisboa li dona l'última oportunitat de pujar nota després d'un curs decebedor

jdomenech54325315 200801201855

jdomenech54325315 200801201855

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Nosaltres, que comprenem la vida, ens burlem dels números», escrivia Antoine de Saint-Exupéry a ‘El Petit Príncep’. Els números del seu homònim Griezmann aquesta temporada no són dolents (15 gols i 4 assistències), però com que el futbol, com la vida, no és només qüestió de números, aquests no el deslliuren de moment del suspens. El seu curs ha sigut fins ara decebedor, molt lluny del que esperava l’exmatalasser i el Barça quan van anunciar el seu fitxatge fa un any. La revàlida de Lisboa li dona ara una oportunitat d’intentar apujar nota. 

Potser Griezmann va marcar la seva sort quan fa un parell d’anys va rebutjar l’oportunitat de vestir de blaugrana, publicitant-ho a més en un documental produït per Gerard Piqué, cosa que va fer emprenyar molts aficionats culers. A aquesta insolència en va afegir una altra al dir que ja s’asseia a la taula de Cristiano i Messi. Però el salt de la galàxia ‘Cholo’, en què ell era l’estrella més radiant, a la galàxia Leo l’ha curtcircuitat. En la seva primera temporada la falta de connexió entre Antoine i Leo a la gespa ha sigut més evident que la que tenen el Petit Príncep i el rei a la novel·la de Saint-Exupéry.

Al costat del rei Sol Messi el petit planeta del ‘Petit Príncep’ Griezmann ha quedat eclipsat. Una cosa que ja els havia passat anteriorment a Alexis Sánchez, Zlatan Ibrahimovic o Coutinho, que van veure les seves ambicions frustrades i van haver de fer les maletes per tornar a brillar. Fins i tot Neymar, dels pocs que no es va apagar al Camp Nou, va posar rumb a París a la recerca de més llum. El Barça s’ha gastat els 222 milions que li va donar el PSG pel brasiler i 200 més en la compra de tres jugadors (Dembelé, Coutinho i Griezmann) que no li han servit de moment per trobar la tercera pota del trident.

Coses de la vida, el que millor encaix ha tingut fins ara és Ansu Fati, un nen de 17 anys que no ha costat ni un duro i que Messi cuida amb el carinyo amb què el Petit Príncep de la novel·la cuidava la seva rosa o com Ronaldinho va adoptar Leo quan amb prou feines era una ‘pulga’.

Notícies relacionades

Griezmann, titular contra el Nàpols, confia a poder tornar a sortir d’inici contra el Bayern de Munic. «A veure si em toca jugar, tenir alguna ocasió contra Neuer i fer gol», sentenciava aquest dimecres en una entrevista a Barça TV. «Sabem el que hem de fer per guanyar», apuntava. «Serà difícil, però tenim les eines per aconseguir-ho». La recepta del ‘Petit Príncep’ passa per tenir les línies juntes i la pilota i confiar en la qualitat ofensiva dels atacants. «Tant de bo tinguem un bon dia, fem un gran partit, amb esforç i treball i amunt, amb la qualitat que tenim». Tot i que les apostes donin el Bayern com a favorit, creu que la clau, més que pensar en com estarà el rival, és centrar-se a intentar fer un bon partit. «El més important és l’equip, el grup. És veritat que el Bayern està molt bé, que a dalt té un gran davanter, però tenim armes per fer un gran partit i passar». El mirall hauria de ser per a ell el partit del Vila-real, segurament el millor que han fet des de l’aturada del coronavirus i en l’únic que Griezmann ha marcat en el tram final de Lliga.

Dembelé viatja però encara sense l’alta

Sis mesos després de la seva última lesió, Dembelé ha entrat en la llista del Barça per a Lisboa, tot i que de moment encara no té l’alta. Si, com tot sembla indicar, la rep d’aquí a divendres, Quique Setién (que no va precisament sobrat d’efectius) podrà comptar amb una peça més a la seva disposició. A més de l’extrem francès, el tècnic recupera també Busquets i Vidal, sancionats contra el Nàpols. Braithwaite, malgrat no estar inscrit, també viatja en una expedició en la qual hi ha nou jugadors del filial: a més d’Ansu Fati, Riqui Puig i Araújo també aniran Monchu (que va debutar contra els napolitans), Mingueza, Konrad De la Fuente, Reis i Jandro a la ‘bombolla’ de Lisboa. «Serà estrany, sobretot és estar sense la nostra gent, jugant en estadis buits. Però bé, tindrem temps per estar amb els companys, i parlar de futbol i de la vida», explica ‘El Petit Príncep’.