asimptomàtic

Todibo confirma que és el jugador del Barça positiu de Covid-19

El club deixa clar que no ha tingut contacte amb l'expedició que viatja a la fase final de la Champions a Lisboa

El central havia de començar aquest dimecres la pretemporada amb Pedri, Trincao, Matheus Fernandes, Wagué, Aleñá, Rafinha, Miranda i Oriol Busquets

zentauroepp54401042 entreno buenas200812112003

zentauroepp54401042 entreno buenas200812112003 / HANDOUT

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça ha confirmat aquest dimecres que ha detectat un positiu per coronavirus en un dels nou jugadors que havien d’iniciar la pretemporada, i que no ha tingut «contacte» amb cap dels futbolistes que viatjaran a Lisboa per a la Champions League. Jean-Clair Todibo, que torna després de la seva cessió al Schalke 04, va confirmar que era el contagiat.

«Després de les proves PCR realitzades ahir dimarts a la tarda al grup de nou jugadors que avui han d’iniciar la pretemporada, un d’ells ha donat positiu per Covid-19. L’afectat és asimptomàtic, es troba bé de salut i està aïllat al seu domicili», va assenyalar el club, que havia citat Todibo, Pedri, Francisco Trincao, Matheus Fernandes, Moussa Wagué, Carles Aleñá, Rafinha, Juan Miranda i Oriol Busquets per iniciar els entrenament de pretemporada.

Sense contacte amb l’expedició

El conjunt blaugrana ha indicat que ja «ha informat les autoritats esportives i sanitàries competents» i que també «s’han rastrejat totes les persones que van tenir contacte amb el jugador per fer les proves PCR corresponents». Todibo va explicar a les xarxes que havia donat positiu però es trobava bé. «Estic a casa seguint el protocol sanitari adequat. Tinc moltes ganes de tornar als entrenaments, però ara toca quedar-se a casa fins a passar el virus. Gràcies a tots pel suport i ànims a totes les persones que també l’estiguin vivint de prop», va explicar el central francès.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha deixat clar que el jugador afectat «no ha estat en contacte amb els membres del primer equip que tenen previst viatjar a Lisboa demà dijous» per a la disputa del duel de quarts de final contra el Bayern Munic alemany de la ‘final a vuit’. Els vuit finalistes creuen els dits perquè no hi hagi més ensurts com el que va tenir l’Atlètic diumenge quan va detectar dos contagis, tot i que finalment no n’hi hagi hagut més a la plantilla i els afectats siguin Vrsaljko (que per les lesions només ha jugat set partits en un any i mig) i Correa, que tot i que sigui habitual de Simeone no és una peça imprescindible.

21 casos en dos dies

En les últimes hores han plogut els positius. L’Osasuna va anunciar aquest dimecres el de Jagoba Arrasate i l’Athletic el de sis. «És moment d'estar a casa aïllat fins a superar el virus. Moltes ganes que arribi aquest moment i unir-me a la pretemporada de l’equip», va assenyalar Iñaki Williams, un d’ells. Nou clubs, cinc de Primera (València, Betis, Alabès, Granada i Osca) i cinc de Segona (Espanyol, Mallorca, Tenerife i Las Palmas), van acumular dimarts un total de 13 casos.

Temes:

Barça