patida victòria per 0-1

El cap d'Ocampos classifica el Sevilla

El conjunt andalús es jugarà diumenge el pas a la final de l'Europa League davant el Manchester United

segea54452145 soccer football   europa league   quarter final   wolverhamp200811232124

segea54452145 soccer football europa league quarter final wolverhamp200811232124 / FRIEDEMANN VOGEL

2
Es llegeix en minuts

Tenien gana els ‘llops’ anglesos. Però era una gana voraç només en termes defensius, ja que al llarg dels 90 minuts i fins i tot amb temps d’amenaçar amb la pròrroga, només van inquietar una vegada la porteria sevillista de penal fallit. Li va costar suor i inclús llàgrimes al Sevilla guanyar-se el pas per a les semifinals de l’Europa League. Van tardar ni més ni menys que 88 minuts a aconseguir el gol de la victòria i diumenge buscaran el pas a la final de la segona competició continental davant el Manchester United.

El Sevilla era favorit, però va haver de posar-se el vestit de feina i encomanar-se a l’art i la gràcia de Banega per superar uns Wolves que sempre es van situar magníficament en termes defensius. Els britànics buscaven encomanar-se a la velocitat d’un exblaugrana, Adama, per deixar fora de combat el Sevilla al contraatac. I gairebé ho aconsegueixen en una acció de força gràcies a un esprint d’Adama més propi d’una pista d’atletisme que d’un camp de futbol desgraciadament buit a les grades perquè la gent no s’oblidi que a Alemanya, on es disputava el partit de quarts de final, com a tot arreu, la pandèmia segueix molt present.

La jugada anglesa

Als 10 minuts Adama va córrer veloç i va caure dins de l’àrea, en uns quants segons el VAR va confirmar la pena màxima. Els anglesos tenia davant seu l’oportunitat de posar-se per davant i el Sevilla un incendi a les seves files. Però el porter Bono va estar perfecte i va intuir la direcció del xut del mexicà Raúl Jiménez. Va aturar el penal. Va saltar la banqueta sevillista. I d’aquesta manera, amb 80 minuts per davant es va acabar pràcticament la fúria dels ‘llops’.

No obstant, el Sevilla durant la primera part es va dedicar a dominar els seus rivals, a apoderar-se del centre del camp però sense crear perill seriós davant la porteria rival. I així va seguir el partit durant el primer quart d’hora de la segona meitat. Va ser el senyal perquè els andalusos posessin una velocitat més al partit i perquè es llancessin una vegada i una altra a la recerca d’un gol que els classifiqués i evités una pròrroga que podia ser absolutament letal per a ells.

Va ser llavors quan va aparèixer el miraculós cap de l’argentí Ocampos després de rebre la pilota de l’encertat Banega. Diumenge els espera el Manchester United amb la recompensa de la final per al vencedor. En l’altre partit, el Shakhtar va derrotar el Basilea per 4-1.

La fitxa del partit

0 – Wolverhampton Wanderers: Patricio; Boly, Coady, Saiss; Doherty, Dendoncker, Moutinho (Pedro Neto, m. 71), Neves, Vinagre; Raúl Jimenez i Adama Traoré (Diogo Jota, m. 79).

1 – Sevilla: Bono; Jesús Navas, Koundé, Diego Carlos, Reguilón; Fernando, Joan Jordán (Franco Vázquez, m. 85); Ocampos, Éver Banega, Suso (Munir, m. 89); i En-Nesyri (De Jong, m. 85).

Gol: 0-1, m. 88: Ocampos.

Notícies relacionades

Àrbitre: Daniele Orsato (Itàlia). Va amonestar el jugador del Sevilla Diego Carlos (m.11) i el del Wolves Saiss (m.49).

Incidències: Eliminatòria de quarts de final de la Lliga Europa disputada a partit únic i a porta tancada a l’estadi MSV Arena de Duisburg (Alemanya).