19 d’oct 2020

Anar al contingut

Xavi, multat a Qatar per trencar les normes contra la Covid-19

La Federació de Futbol qatariana imposa a l'espanyol, tècnic de l'Al-Sadd, i a uns quants jugadors i integrants de cossos tècnics una sanció de gairebé 2.300 euros per trencar les normes preventives

El Periódico

Xavi, multat a Qatar per trencar les normes contra la Covid-19

Kai Pfaffenbach

La Federació de Futbol de Qatar ha multat l’espanyol Xavi Hernández, tècnic de l’Al-Sadd, i a uns quants jugadors i integrants de cossos tècnics de l’elit del país amb 2.700 dòlars cadascun (gairebé 2.300 euros) per trencar les normes preventives contra el nou coronavirus, segons s’ha anunciat aquest dijous en un comunicat.

Xavi, exfutbolista del FC Barcelona, va revelar a finals de juliol que havia donat positiu en Covid-19, però amb prou feines uns dies després va assenyalar que s’havia recuperat i que havia tornat a treballar.

La multa, que inclou una advertència oficial de la lliga qatariana, es deu a «no complir amb els protocols del Ministeri de Salut Pública, incloent l’incompliment d’un compromís de quarantena domiciliària».

Els jugadors de l’Al Sadd Hammam al Amin i Abdul Karim Hassan també han sigut multats amb 10.000 rials (2.700 dòlars, gairebé 2.300 euros), així com membres d’altres clubs qatarians.

No està clar si les sancions es deuen a incompliments concrets sobre les dues setmanes de quarantena obligatòria que les autoritats qatarianes requereixen per als que entren al país. El termini es va reduir a una setmana de quarantena per als que arriben a Qatar des de països considerats de «baix risc».

La lliga qatariana va reprendre la competició el 24 de juliol amb estrictes normes de distanciament social, proves rutinàries als jugadors i al personal i una prohibició general de l’assistència als mitjans de comunicació.

Els partits s’havien suspès el març per aturar la propagació de la Covid-19.

Des del començament de la pandèmia, l’emirat ha registrat 112.092 casos, però el balanç oficial de morts és només de 178 persones.