LA PRIMERA CITA DEL GRAND SLAM

Rahm es marca ara el repte d'un 'gran' en l'inici del PGA

El jugador basc compartirà les dues primeres voltes amb Sergio García i Phil Mickelson

lmendiola54360420 san francisco  united states   04 08 2020   jon rahm of spai200805202459

lmendiola54360420 san francisco united states 04 08 2020 jon rahm of spai200805202459 / TANNEN MAURY

2
Es llegeix en minuts

El biscaí Jon Rahm, que va cedir diumenge passat el número u mundial, i el castellonenc Sergio García, guanyador del Masters del 2017, jugaran al costat de Phil Mickelson les primeres dues jornades del Campionat de la PGA, el primer gran de l’any que es disputarà des d’aquest dijous fins diumenge al recorregut de Hardink Park a San Francisco, que va rebre els jugadors en unes inesperades condicions de fred i boira.

Amb l’ajornament de l’Open dels EUA i també del Masters d’Augusta, al setembre i novembre, respectivament, i la cancel·lació de l’Open Britànic  fins al 2021 com a conseqüència de la Covid-19, la cita de San Francisco es convertirà aquesta setmana en el punt d’atenció global, tot just una setmana després que la ciutat de Memphis acollís una de les cites mundials, el Fedex St Jude Invitational, on Justin Thomas va aconseguir la victòria i va desbancar el jugador espanyol com a número u.

Quatre candidats al núm. 1

Rahm està en el grup de quatre jugadors amb el nord-irlandès Rory McIlroy, i els nord-americans Webb Simpson i Dustin Johnson, tots ells guanyadors d’edicions anteriors, amb possibilitats d’apropiar-se del número u amb una victòria a San Francisco i són els principals rivals de Thomas en aquesta cita que se celebrarà sense espectadors, com està succeint en totes les proves del circuit. En la llista d’aspirants a embutxacar-se els 1,8 milions de dòlars pel triomf hi haurà el també nord-americà Brooks Koepka, després de les seves victòries consecutives en les dues últimes edicions.

García, 22 edicions

«Prefereixo guanyar un gran que arribar a número u, això sí, si guanyes grans segurament arribaràs a número u», va comentar  Rahm en declaracions a l’agència Efe. «He passat molt temps amb Phil i Sergio ha sigut un referent tota la meva vida», va afegir el jugador basc, entusiasmat amb la idea de compartir les primeres rondes del seu quart campionat de la PGA amb dos bons amics.

Rahm i García formen part d’un quartet d’espanyols a San Francisco que completen el de Càceres Jorge Campillo i el grancanari Rafa Cabrera Bello. «Hem jugat bé junts i espero que segueixi la ratxa», explica García, que es disputa aquesta setmana el seu vint-i-dosè PGA Championship, en el qual es va estrenar amb un segon lloc el 1999.

Notícies relacionades

Campillo, que va arribar d’Europa als Estats Units amb temps per superar el període de quarantena, és l’exemple de la cautela davant la Covid-19 i la bombolla que envolta els jugadors, sense públic, amb mascaretes i distanciament de gairebé tres metres als vestuaris.

.

Temes:

Golf Jon Rahm