ESCÀNDOL A SEGONA

La jutge no percep delicte de LaLiga, Tebas i el Fuenla contra la salut pública

Sandoval i set jugadors de l'equip madrileny deixen l'hotel de confinament després de rebre l'alta

rpaniagua54310843 a coru a  31 07 2020   uno de los jugadores del fuenlabrada 200731163045

rpaniagua54310843 a coru a 31 07 2020 uno de los jugadores del fuenlabrada 200731163045 / Cabalar

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Jutjat d’Instrucció número 6 de la Corunya, en què han recaigut les tres denúncies que han interposat particulars contra LaLiga, el seu president, Javier Tebas, i el Fuenlabrada pel viatge del conjunt madrileny a la Corunya el 20 de juliol amb casos de Covid-19 a l’expedició, no percep delicte contra la salut pública amb encaix al Codi Penal.

La jutge ha incoat diligències prèvies per si els fets relatats a les denúncies poguessin ser constitutius d’«un o diversos delictes de lesions o fins i tot contra els drets dels treballadors», informa el Tribunal Superior de Justícia de Galícia (TSXG).

Per ara, explica el TSXG, la magistrada titular de l’òrgan entén que «no hi ha indicis de la comissió d’un delicte contra la salut pública ni de desobediència amb encaix al Codi Penal».

Informe policial

No obstant, ha acordat sol·licitar a la Policia Judicial l’elaboració d’un informe sobre les circumstàncies que van seguir la detecció d’un positiu per Covid-19 a la plantilla del Fuenlabrada des de la perspectiva dels protocols existents.

Aquest estudi, precisa el tribunal, «ha de detallar també dades sobre les condicions en què es va produir el trasllat a la Corunya» amb el nombre de «positius i indicis sobre la forma de contagi». Els denunciants consideren que LaLiga, Tebas i el Fuenlabrada són autors d’un delicte de desobediència a l’autoritat i un altre contra la salut pública.

Per aquests presumptes delictes van demanar al jutjat que aclarís les eventuals responsabilitats penals i civils que es poguessin derivar dels fets que exposen als seus escrits.

Sortida de l’hotel

Paral·lelament, l’Ajuntament de la Corunya va sol·licitar a la fiscalia que investigui els fets relacionats amb el viatge del Fuenlabrada «per si fossin constitutius de delicte», després que la sanitat gallega confirmés que el club va viatjar des de Madrid a la ciutat amb cinc positius per coronavirus.

Notícies relacionades

L’entrenador del Fuenlabrada, José Ramón Sandoval, i set integrants més del conjunt madrileny ja han deixat a primera hora d’aquesta tarda l’hotel en què van estar confinats a la Corunya des del dilluns 20.

Aquest matí, el Servei Gallec de Salut ha confirmat l’alta epidemiològica de 33 membres de l’expedició del Fuenlabrada a la Corunya després de les proves realitzades ahir als 46 membres del club que es mantenien aïllats a l’Hotel Finisterre de la Corunya, mentre que 13 més s’han de mantenir en quarantena.  

Temes:

Javier Tebas