Brot a la Segona Divisió

La fiscalia investiga si el viatge del Fuenlabrada a Galícia té abast penal

El Ministeri públic incoa diligències després de l'escrit presentat ahir per l'Ajuntament | Busca determinar si els fets «tenen abast penal»

19/07/2020 Fuenlabrada - Deportivo

19/07/2020 Fuenlabrada - Deportivo / LALIGA (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Marcos Mosquera (La Opinión de A Coruña)

La Fiscalia Provincial de la Corunya ha obert diligències d’investigació penal arran de l’escrit presentat per l’Ajuntament de la Corunya en relació amb el viatge del Fuenlabrada dilluns passat a la Corunya per disputar el partit de Lliga corresponent a l’última jornada de la Segona Divisió contra el Deportivo.

La investigació, han informat fonts del Ministeri públic, té per objectiu «aclarir els fets i determinar si tenen abast penal». El procediment obert té caràcter «reservat», per la qual cosa la Fiscalia no informarà dels seus avançaments i diligències fins a la seva conclusió. Les diligències poden finalitzar amb l’arxiu de la causa o, si el Ministeri públic hi aprecia indicis de delicte, amb la seva remissió a un jutjat.

L’Ajuntament de la Corunya, ha indicat l’alcaldessa, Inés Rey, acudeix a la Fiscalia al considerar que es podia haver produït una conducta «negligent» pel desplaçament del Fuenlabrada a la ciutat després que, en els dos dies previs, es detectessin quatre positius per Covid-19 a l’equip, i sense esperar a obtenir els resultats dels tests fets el mateix dilluns al matí abans del vol. Aquestes proves van detectar sis positius més, una dada que el Fuenlabrada va conèixer ja a la Corunya, on està aïllat a dues plantes de l’hotel Finisterre, i va derivar en la cancel·lació del partit de Riazor.

La salut pública, en risc

Notícies relacionades

Segons el parer del Govern local, aquest fet podia haver posat en risc la salut pública a la Corunya. Ahir, el Sergas va confirmar sis positius més en l’expedició, per la qual cosa ja en són 12, més quatre que es van mantenir a Madrid. 

En el seu escrit, l’Ajuntament sol·licita a la Fiscalia que obtingui dades al Fuenlabrada, la Consellería de Sanidade, la Conselleria de Sanitat de Madrid, LaLiga, la Federació Espanyola de Futbol, el Consell Superior d’Esports, Iberia i el laboratori que va fer els tests de coronavirus per reconstruir els fets i determinar si són constitutius de delicte. El Concello demana que es reuneixin totes les comunicacions, inclosos els whatsapps, entre membres del Fuenlabrada, LaLiga, el Consell Superior d’Esports i la Federació