L'ESCÀNDOL DE SEGONA

El brot del Fuenlabrada desencadena una tempesta inacabable

Clubs i polítics critiquen la «negligència» i la «irresponsabilitat» de la Lliga

fuenlabrada / periodico

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Tot funcionava de meravella en el pla de Javier Tebas fins que un brot de coronavirus es va creuar en el seu camí. La Lliga de Primera es va tancar sense contratemps i s’esperava també un desenllaç immaculat en la categoria de plata. Però tot es va precipitar dilluns a la tarda. La Covid va fer estralls en diversos jugadors del Fuenlabrada, es va suspendre el seu partit a Riazor i es va desencadenar una tempesta que continua oberta entre acusacions de negligència, irresponsabilitat i adulteració de la competició.

La Direcció General de Salut Pública de Madrid va publicar aquest dimecres les xifres del brot del Fuenlabrada: 11 positius i 96 contactes en seguiment, la meitat vinculats a l’equip del futbol. Aquest és l’últim balanç d’una llarga història que es va iniciar diumenge, quan una de les proves PCR va dictaminar quatre positius: un jugador i tres membres del cos tècnic. 

A la Fiscalia

Malgrat els resultats, la Lliga va autoritzar el desplaçament amb 47 persones, que va tenir lloc dilluns a les 10.00 hores. «És una actitud negligent i presumptament delictiva», va assegurar ahir Néstor Rego, portaveu parlamentari del BNG, que va ser molt dur amb la Lliga al «posar en risc la salut» dels corunyesos amb un procediment «tan greu». L’alcaldessa, Inés Rey García, portarà aquest dijous el cas a la Fiscalia. 

Una vegada aterrats a Galícia, els esdeveniments es van succeir. La Lliga va conèixer l’existència de vuit positius més, es va reunir amb la federació i el CSD i va determinar la suspensió del Depor-Fuenlabrada. La resta de la jornada es va mantenir, cosa que va suposar un greuge comparatiu evident per a altres clubs com el Rayo o l’Elx, que ara ocupa un lloc de ‘play-off’ que perdrà si el Fuenla puntua davant d’un rival ja descendit que ni tan sols es planteja disputar el partit. 

Tancats a l’hotel

Mentre el club gallec demana una Lliga de 24 equips i l’Elx sol·licitarà la derrota del Fuenlabrada per incompliment del protocol, els jugadors de l’equip madrileny continuen tancats a l’hotel Finisterre i la ciutat de la Corunya acumula cancel·lacions de reserves turístiques. 

«Quedar-se a Madrid per por era injustificable. La Lliga mana, ens hauria donat el partit per perdut» (Jonathan Praena, president del Fuenlabrada)

Notícies relacionades

Jonathan Praena, el president del Fuenlabrada, va intentar rentar la imatge de la seva entitat carregant les culpes sobre la Lliga en ple caos. Va negar qualsevol intent d’avanç del viatge de tornada i va defensar la presència de la seva expedició a la Corunya.

«Els viatges els organitza la Lliga. Nosaltres som uns subordinats. Ningú ens va comunicar que tornaríem abans i més quan van sortir sis positius i calia estar confinats», va dir el dirigent d’un club que va lamentar «la falta d’empatia» dels seus rivals. «Ningú coneix el virus ni el que tarda a brollar. Quedar-se a Madrid per por era injustificable. La Lliga mana, ens hauria donat el partit per perdut», va agregar.