CANCEL·LAT PER LA PANDÈMIA

Sense Pilota d'Or pel coronavirus

Per primera vegada des de 1956 'France Football' no elegirà el millor futbolista l'any

Segueix l'exemple de la FIFA, que també va suspendre el The Best per la Covid-19

messi

messi / FRANCK FIFE (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Leo Messi haurà d’esperar per aixecar la seva setena Pilota d’OrFlorentino Pérez, que havia començat la setmana passada la campanya perquè ho aconseguís Benzema, també veurà ajornat el seu somni. Per primera vegada des de 1956, ‘France Football’ no coronarà el millor futbolista de l’any. El coronavirus ha portat la revista que atorga el premi a cancel·lar-lo, seguint així l’exemple de la FIFA, que ja havia decidit al maig que aquesta vegada no entregaria tampoc el trofeu The Best.

«Circumstàncies excepcionals, disposicions excepcionals»

«En circumstàncies excepcionals, disposicions excepcionals. Per primera vegada en la seva història, que va començar el 1956, la Pilota d’Or de ‘France Football’ no s’atorgarà el 2020, per falta de prou condicions justes», va assenyalar la publicació en la seva pàgina web aquest dilluns. «El parèntesi no ens encanta, però ens sembla el més responsable i lògic. Protegir la credibilitat i la legitimitat de tal premi també significa garantir que sigui irreprotxable amb el temps», afegeix.

França, l’única gran lliga que no s’ha reprès

Notícies relacionades

El rotatiu considera que «un any tan únic no pot ser tractat com un any ordinari» i que «en cas de dubte, és millor abstenir-se que persistir», i que el seu trofeu «transmet valors, com l’exemplaritat, la solidaritat i la responsabilitat, a més de l’excel·lència esportiva per si sola». ‘France Football’ recorda que «no es va poder preservar» en aquest 2020 la «igualtat» que ha de prevaler per a la concessió d’aquest guardó, ja que «alguns jugadors van veure la seva temporada interrompuda radicalment, d’altres no». «Llavors, ¿com podem comparar l’incomparable?», adverteix la revista francesa. França és l’única de les cinc grans lligues (la Premier League anglesa, la Bundesliga alemanya, la Lliga espanyola, la Serie A italiana i la Ligue 1 francesa) que no ha reprès la competició.

«Ho entenem. A més, tothom sap qui és el millor», ha tuitejat el Barça amb una foto de Messi a l’última gala amb les seves sis Pilotes d’Or.