LA GRAN BRETANYA FA UN PAS ENDAVANT

Boris Johnson vol futbol amb públic a l'octubre

El Mundial de snooker, una carrera hípica i partits amistosos de criquet serviran com a test al juliol

jmexposito54124535 britain s prime minister boris johnson speaks during questio200717190823

jmexposito54124535 britain s prime minister boris johnson speaks during questio200717190823 / UK Parliament Jessica Taylor

1
Es llegeix en minuts

El govern britànic planeja una tornada dels aficionats als estadis a l’octubre, una vegada s’hagin desenvolupat diversos esdeveniments pilot al juliol, ha anunciat aquest divendres el primer ministre, Boris Johnson.

«A partir d’octubre, esperem portar el públic als estadis i reautoritzar conferències i altres reunions econòmiques», ha declarat el dirigent conservador aquest divendres en una conversa amb la premsa. «Organitzarem reunions més grans en llocs com els estadis amb una reobertura més àmplia a la tardor», ha detallat.

Les reunions en massa estan prohibides des de març al Regne Unit per limitar la propagació del coronavirus, que ha causat més de 45.000 morts. Però diversos esdeveniments esportius d’envergadura serviran de test per rebre públic el mes de juliol: el Mundial de snooker (una modalitat britànica del billar), una carrera hípica o partits amistosos de criquet.

La importància del ‘ticketing’

Notícies relacionades

«Tot i que caldrà esperar un temps abans que els estadis puguin ser omplerts al 100% de la seva capacitat, és un gran pas en la bona direcció per a la represa de l’esport en directe al país», s’ha felicitat el ministre d’Esports, Nigel Huddleston.

Els ingressos per entrades són una font important per als clubs en molts esports a la Gran Bretanya, en particular per als equips de futbol que juguen en les divisions inferiors a la Premier League.