LE HAVRE-PSG (0-9)

El PSG juga un amistós quatre mesos després i amb públic

Després de diferenciar-se de la resta de lligues i donar per conclosa la seva, França es desmarca ara obrint els recintes

Uns 5.000 espectadors van presenciar a Le Havre el partit, en el qual van marcar Neymar, Mbappé i Icardi

jmexposito54092992 le havre  france   12 07 2020   paris saint germain s neymar200712211909

jmexposito54092992 le havre france 12 07 2020 paris saint germain s neymar200712211909 / CHRISTOPHE PETIT TESSON

2
Es llegeix en minuts

El París Saint Germain s’ha posat en marxa aquest diumenge després de quatre mesos d’aturada per la crisi del coronavirus amb una golejada davant del Le Havre (0-9) pilotada pels seus principals referents, el brasiler Neymar, el francès Kylian Mbappé i l’argentí Mauro Icardi.

Amb una trobada amistosa a l’Stade Oceane, el futbol va tornar a França, que va decidir quedar-se al marge de l’afany de la resta de lligues europees i suspendre la competició definitivament. No obstant, malgrat ser els més rotunds llavors, aquest diumenge hi ha hagut públic al recinte de Le Havre, a diferència de la qual cosa està succeint a Alemanya, Itàlia o Espanya. Les autoritats van permetre dissabte l’obertura de portes, limitada i reduïda, als estadis. Prop de cinc mil seguidors van estar repartits per les grades, on era obligatori l’ús de mascaretes, els guants i una distància de seguretat.

Aturats des de l’11 de març

Va ser un entrenament avançat per al quadro de Thomas Tuchel, que en va elegir com primer rival per a la seva reactivació competitiva a un equip de l’Aventura 2, que amb prou feines va fer davant el campió francès. Té entre cella i cella diversos objectius el París Saint Germain, que no jugava un partit des del passat 11 de març, quan tot es va suspendre per l’expansió del coronavirus. El pròxim 24 de juliol jugarà la final de la Copa de França, davant del Saint Etienne, i una setmana després la de la Copa de la Lliga, contra el Lió.

No obstant, el seu principal objectiu és a Lisboa. L’agost, en la fase final de la Lliga de Campions, on toparà, en quarts de final, amb l’Atalanta italià. Després, si progressa, tindria com a rival el guanyador del xoc entre l’Atlètic Madrid i el Leipzig. Però fins aleshores el conjunt parisenc necessita reactivar-se i adquirir el ritme competitiu que ja acumulen la resta d’aspirants.

Va afrontar amb intensitat el primer dels tres xocs amistosos que jugarà al juliol abans de submergir-se en la licitació pels èxits. Va irrompre amb ganes el quadro de Tuchel davant d’un rival menor. Sobretot en la primera meitat, amb més de la meitat del seu onze amb els habituals. Sobretot des del centre del camp cap endavant, on marca diferències.

Cinc gols del trident

Notícies relacionades

No va faltar cap de les seves estrelles a la cita amb el gol en la primera meitat, en la qual va desconcertar el conjunt normand. Dos gols d’Icardi, dos de Neymar, un de penal, i un de Mbappé, van enllustrar la posada en escena del París Saint Germain, que va assolir el descans amb 0-5.

Els dos tècnics, tant Paul Le Guen com Thomas Tuchel, van canviar radicalment els seus onzes en la segona part. El que no va variar va ser el ritme dels visitants, que van mantenir la contundència. Va sobresortir Pablo Sarabia, que va firmar dos dels quatre gols que el París Saint Germain va firmar després del descans i va participar en l’anotat pel jove Arnaud Muinga. El senegalès Idrissa Gueye va arrodonir el compte.