08 d’ag 2020

Anar al contingut

EL NOU PROJECTE DEL BARÇA DE BÀSQUET

Nick Calathes: «Sempre va ser un somni venir al Barça»

El club, que continua pendent del fitxatge d'un pivot, insisteix que «no hi ha ni hi haurà negociació amb Pau Gasol»

Roger Pascual

Nick Calathes: «Sempre va ser un somni venir al Barça»

Nick Calathes es retroba a Barcelona amb Sarunas Jasikevicius, amb qui va coincidir a Panathinaikos i amb qui té una estreta relació malgrat que, al principi, no és que li caigués precisament bé. «És divertit perquè quan vaig arribar a Europa per primera vegada amb 20 anys jugava amb mi i jo l’odiava. Cridava molt, estava tot el dia sobre meu. Ell m’intentava fer millor, però jo no l’entenia. Després ho vaig entendre i ens vam fer bons amics», ha explicat amb humor el nou base blaugrana, encantat de reunir-se amb ell al Palau. «La veritat és que és un dels millors entrenadors que hi ha actualment i portarà una mentalitat nova al Barça».

«Estic molt emocionat de jugar per a un equip com el Barça, un equip de primera classe, el millor d’Europa; per mi, venir aquí va ser una elecció molt fàcil», ha explicat Calathes, que davant dels problemes econòmics del Panathinaikos havia despertat l’interès de mitja Europa. Líder en assistències i robatoris els últims anys a l’Eurolliga es mostra il·lusionat amb el nou repte, després de vuit anys a Grècia (amb un parèntesi per provar sort a Rússia i l’NBA).

En aquesta nova etapa, Calathes està encantat de poder jugar amb jugadors com Nikola Mirotic, Cory Higgins i Brandon Davies. «Són jugadors per al meu estil com a base», ha dit abans d’enaltir també Thomas Heurtel, el seu nou company de batuta. «El respecto moltíssim, he jugat contra ell moltes vegades, és un dels millors passadors d’Europa. Podem encaixar, sens dubte, els dos ens respectem, no hi haurà cap problema».

Els galons de Mirotic 

El fitxatge estrella de l’estiu ha volgut deixar clar que Mirotic continuarà tenint els galons de jugador franquícia. «Crec que qualsevol pot assumir l’últim llançament en un moment donat. Però Niko és la peça més important del puzle. Espero ser una peça important d’aquest puzle i convertir aquest club en el millor d’Europa una altra vegada».   

En la presentació de Calathes, Nacho Rodríguez, secretari tècnic, ha assenyalat que segueixen pendents del fitxatge d’un pivot. «En funció de les possibilitats pressupostàries i del que hi hagi al mercat prendrem una decisió. Joan Bladé, responsable de la secció, ha aprofitat per insistir que «no hi ha ni hi haurà negociació amb Pau Gasol».