aventura olímpica

Sergi Mingote, 7.200 quilòmetres, 60 dies i 14 escalades a peu

El nou repte implica la visita a 10 països europeus per promocionar la candidatura barcelonina als Jocs d'Hivern del 2030

whatsapp-video-2020-07-08-at-104951 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sergi Mingote (49 anys) va ser un dia alcalde socialista de la seva localitat, Parets del Vallès, d’on també és un altre destacat esportista, Purito Rodríguez, però les muntanyes trucaven a la porta del seu despatx. Així, que va canviar la política per l’aventurisme i va començar a posar-se reptes, principalment emmarcats en l’escalada i a conquerir algunes de les muntanyes més complicades del planeta.

No obstant, ara ha muntat sobre d’una bici, concretament una ‘gravel’, un model que cada vegada guanya més adeptes, en el que seria un prototip pròxim a les bicicletes tradicionals de ciclocròs i que permeten combinar amb encert les rutes per carretera i per muntanya. Mingote va iniciar el 22 de juny, des de l’Estadi Olímpic de Barcelona, el repte anomenat Olympic Route PiriBCN 2030, i que ha de servir, en la seva qualitat d’ambaixador, per promocionar la candidatura barcelonina que porti la capital catalana a organitzar els Jocs d’Hivern d’aquí 10 anys.

Autoretrat de Sergi Mingote.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, Mingote viatja amb la seva bici i les alforges, a través de 10 països europeus. El repte, a més, imposa la dificultat d’escalar, en aquest cas a peu, 14 muntanyes que es trobarà al camí. Catalunya i Andorra, amb la Pica d’Estats i Coma Pedrosa, els cims més alts en territori català i andorrà, han sigut els primers objectius abans d’agafar al port de Barcelona el ferri que ara el condueix fins a l’illa francesa de Còrsega, on pujarà el mont Cinto. Després, a Itàlia afrontarà el Gran Paradiso, als Alps, entre les valls d’Aosta i el Piemont, i, posteriorment, als Dolomitas, el mont Cristallo. 

L’aventura de Mingote ha d’acabar a Grècia després d’ascendir el mític mont Olimp i després de travessar en bici països com Croàcia, Montenegro i Albània.